МВС виділили кошти з резервного фонду бюджету, а судам — поки ні

20:41, 25 марта 2020
Кабмін виділив 140 млн грн з резервного фонду для МВС, щодо судів поки рішення немає.
МВС виділили кошти з резервного фонду бюджету, а судам — поки ні
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

25 березня під час засідання Кабміну обговорювалося питання виділення додаткових коштів з резервного фонду бюджету для МВС та СБУ. МВС наразі пропрацьовано, а СБУ пропоную розглянути пізніше, відмітили члени уряду.

Врешті, МВС було виділено 140 млн грн з резервного фонду. 

«Проєктом розпорядження передбачається виділити для системи органів МВС 140 мільйонів гривень для забезпечення їх засобами індивідуального захисту під час здійснення протиепідемічних заходів та санітарно-карантинного контролю в умовах пандемії, викликаної поширенням коронавірусу в Україні», — заявив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко.

Разом з тим, досі не розглянуто питання відповідного забезпечення для судів.

Так, раніше ДСА України звернулась до Прем'єр-міністра України щодо виділення коштів з метою запобігання поширенню COVID-19.

Державна судова адміністрація України звернулась із листом від 24.03.2020 № 11-5864//20 до Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням виділити 154,9 млн грн з резервного фонду державного бюджету або врахувати необхідність зазначеної суми коштів під час підготовки змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік».

Вказані кошти необхідні для забезпечення придбання предметів захисту для суддів, працівників апаратів судів та дезінфекції приміщень судів з метою запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19.

Задовольнити цю потребу за рахунок наявних бюджетних призначень неможливо, оскільки існує тотальний дефіцит за цією категорією видатків.

Мінімальна потреба судів у поточних видатках для здійснення судочинства на 2020 рік становитиме 1 276,3 млн гривень.

У 2020 році на зазначені цілі в судах передбачені бюджетні призначення в сумі 444 696,7 тис. грн, відповідно дефіцит становить 831,6 млн гривень.

Подписывайтесь на наш Telegram-канал, чтобы быть в курсе самых важных событий.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва