Кабмін затвердив порядок оплати праці адвокатів, що беруть участь у пілотному проекті

20:54, 3 июня 2020
Міністр юстиції поскаржився, що донорські кошти на оплату послуг та відшкодування витрат адвокатів закінчилися.
Кабмін затвердив порядок оплати праці адвокатів, що беруть участь у пілотному проекті
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет Міністрів України погодив  наданий Міністерством юстиції проект постанови під назвою «Деякі питання залучення центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги адвокатів, включених до Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, для реалізації Програми відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину». 

Про це повідомляє Урядовий портал.

Постанова присвячена питанню оплати послуг адвокатів, що надають безоплатну вторинну правову допомогу в рамках реалізації пілотного проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину». 

 Міністр юстиції Денис Малюська повідомив, що станом на 1 квітня 2020 року укладено 85 угод про застосування Програми відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину, між потерпілими та неповнолітніми, які є учасниками Програми.

«Імплементація та реалізація міжнародних та Європейських стандартів щодо захисту прав та законних інтересів дітей є одним із пріоритетних напрямів діяльності держави. Основний принцип відновного правосуддя - це захист неповнолітнього, максимальна індивідуалізація судового процесу, широке використання в судовому процесі відновних практик та медіації за допомогою залучення сторонами процесу відповідних фахівців - посередників (медіаторів). Медіаторами у цьому процесі виступають адвокати, які співпрацюють із системою БПД та успішно пройшли навчання на тему «Базові навички медіації у кримінальному процесі»», — зазначив Денис Малюська.

Міністр також повідомив, що учасниками пілотного проекту є органи прокуратури, представники системи безоплатної правової допомоги, адвокати-медіатори, громадські організації. При цьому оплата послуг та відшкодування витрат адвокатів, які є посередниками щодо укладення угоди про застосування Програми, раніше здійснювалась за підтримки донорських коштів, які наразі використані.

«Таким чином, наразі виникла необхідність у вирішенні питань щодо залучення центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги медіаторів, а також оплати їхніх послуг та відшкодування витрат на підготовку і проведення медіації. Зважаючи на це, постановою пропонується визначити право центрів з надання БВПД на залучення посередника із числа адвокатів, включених до Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, що пройшли навчання з реалізації Програми для проведення медіації, та установити, що посередники залучаються на підставі укладених договорів та доручення центру для проведення медіації», — пояснив міністр.

Раніше Мін’юст знайшов колізії у Законі про судовий збір.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду