До вересня гральний бізнес не легалізують: подробиці

10:58, 21 июля 2020
Чому закон про гральний бізнес виявився бракованим.
До вересня гральний бізнес не легалізують: подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як відомо, Закон про гральний бізнес («Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор» (законопроект № 2285-д від 18.12.2019) виявився «бракованим»

Так, депутати, відхиляючи запропоновані правки, дещо перестаралися. Були відхилені правки, які регулюють обрання конкурсної комісії (це та, що буде обирати Голову та членів Уповноваженого органу).

Проблема полягала в тому, що Верховна Рада під час голосування врахувала дві взаємовиключні пропозиції у поправках № 722 та № 723 порівняльної таблиці.

За першою правкою конкурс з відбору кандидатів проводить Комісія з питань вищого корпусу державної служби.

За другою – конкурсна комісія, сформована Комітетом ВР з питань фінансів, податкової та митної політики (можна з упевненістю припускати, що це будуть люди, кандидатури яких будуть лобіюватися одним із власників грального бізнесу, що є членом вищезазначеного Комітету).

Внаслідок цього виникла ситуація правової невизначеності.

Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев навіть написав листа Дмитру Разумкову про те, що під час підготовки остаточного тексту документа у ньому виявлено «неузгодженості» між його окремими положеннями та запропонував для їх усунення винести на голосування Верховної Ради дві альтернативні пропозиції.

Перша полягає в тому, що конкурсний відбір проводить Комісія з питань вищого корпусу державної служби. За іншою пропозицією – конкурсна комісія утворюється при Кабміні за поданням Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики.

Закон планували «поправити» на позачерговому засіданні Ради 21 липня.

Однак нардеп - член профільного Комітету Ярослав Железняк 21 липня повідомив, що закон, скоріше за все, буде заблоковано до вересня.

«Гральний бізнес і нові подробиці:
ну що, виглядає так, що Голова Парламенту справедливо відмовив всім бажаючим виправити сьогодні закон про гральний бізнес.

Повністю підтримую таке рішення, адже насправді є дві зовсім протилежні правки 722 і 723, обидві набрали більшість голосів, тобто таке було бажання законотворців.

Але це означає, що в такому вигляді закон не запрацює і до розгляду вето Президента (а це мінімум вересень) гральний бізнес легалізований не буде)))

Іронія долі, що голосування за правки відбулося на початку липня (02/07/2020), тому всі інші танці з бубном навколо закону були зайві)))

А сьогодні лише скасування постанови і відправлення на вето Президенту...», - зазначив Железняк на своїй сторінці у Фейсбуці.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва