Дмитро Разумков: «Посадовці повинні отримувати нормальні зарплати»

16:05, 7 сентября 2020
Дмитро Разумков: У нас чиновників не дуже люблять, хоча серед них є величезна кількість людей, які за невеликі гроші працюють на державу чесно.
Дмитро Разумков: «Посадовці повинні отримувати нормальні зарплати»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков в інтерв’ю «Українським новинам» пояснив своє ставлення до високих зарплат в наглядових радах державних компаній.

«Я прихильник того, щоб усі отримували нормальні заробітні плати. Але я реаліст і виходжу з того, що посадовці повинні отримувати нормальні зарплати, але разом з тим вони повинні бути співмірні з тим, що отримують громадяни, які їх взяли на роботу.

Має бути так, як у Європі. Там державні службовці не отримують мільйони, але у них нормальна заробітна плата. І багато складових: соціальний пакет, повага в суспільстві. Це не вираховується грошима, але додає можливостей. Я зараз не про ті можливості, до яких звикли деякі наші чиновники. У нас чиновників не дуже люблять, хоча серед них є величезна кількість людей, які за невеликі гроші, а іноді за мізерні, працюють на нашу державу чесно.

В той же час у Європі існує жорсткий контроль за діяльністю державних службовців. І якщо він потрапить у якусь історію, то втратить все, що у нього є. Тому це комплексне питання. Держава повинна створювати умови і паралельно держава повинна контролювати», — зазначив він.

Також він зазначив, що до оподаткування розмір його зарплати складає 52 тис. гривень, а «чистими» 38-40 тис. гривень в залежності від місяця.

«Я розумів, що не буду тут заробляти, але це свідомий вибір», — зазначив він.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України