З’явилася база судових рішень з інтелектуальної власності

11:53, 25 сентября 2020
Всесвітня організація інтелектуальної власності запустила нову базу даних судових рішень.
З’явилася база судових рішень з інтелектуальної власності
thesheriffsoffice.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

24 вересня 2020 року Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ) запустила нову базу даних WIPO Lex-Judgments, через яку можна отримати безкоштовний доступ до найважливіших судових рішень різних країн світу, що стосуються права інтелектуальної власності.

Про це повідомляє Український інститут інтелектуальної власності – Укрпатент.

База даних WIPO Lex-Judgments забезпечує доступ до судових рішень, які були віднесені самими судами або іншими національними органами кожної держави-члена до категорії найбільш значущих через їх велику вагу або значення як прецедентних рішень.

WIPO Lex-Judgments доповнює інформацію бази даних WIPO Lex, яка є сховищем зібраної ВОІВ глобальної колекції нормативно-правових актів і договорів у сфері ІВ. База даних містить докладні бібліографічні відомості про всі відповідні рішення (з функцією пошуку), включаючи їх предмет; назву органу, який прийняв рішення; тип розгляду; відповідні положення нормативних актів; ключові слова й резюме, а також повні тексти рішень мовою оригіналу.

Очікується, що база даних WIPO Lex-Judgments допоможе судам отримати потрібні їм відомості та зміцнить їх потенціал щодо проведення аналізу й обґрунтування прийнятих ними рішень, а також сприятиме виявленню збігів і відмінностей у національних підходах до вирішення загальних питань ІВ.

Нова база даних може виявитися корисною не тільки для суддів, а й для осіб, відповідальних за розробку політики, юристів і вчених, а також сприяти поглибленню розуміння того, яким чином суди вирішують складні й неоднозначні питання, пов'язані зі спорами у сфері ІВ, у своєму прагненні домогтися того, щоб їхні рішення ставали більш узгодженими, ефективними та доступними.

На момент запуску база даних WIPO Lex-Judgments містила понад 400 документів з 10 країн. Інтерфейс бази даних WIPO Lex-Judgments доступний англійською, арабською, іспанською, китайською, російською та французькою мовами; вона також полегшує глобальний доступ до текстів рішень зарубіжних судових органів за допомогою вбудованих інструментів автоматизованого машинного перекладу, включаючи WIPO Translate.

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва