Голова НАЗК не задоволений проектом Разумкова про відновлення електронного декларування

14:39, 11 ноября 2020
Голова НАЗК Новіков написав листа Разумкову, що йому не подобається законопроект про відновлення дії антикорупційного законодавства.
Голова НАЗК не задоволений проектом Разумкова про відновлення електронного декларування
censor.net
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова НАЗК Олександр Новіков написав листа спікеру Верховної Ради Дмитра Разумкову про те, що йому не подобається законопроект голови парламенту №4304 стосовно відновлення дії антикорупційного законодавства.

«Законопроект 4304 обов’язково слід доопрацювати…

… Звертаємо Вашу увагу, що такий закон вирішить лише одну із двох ключових проблем, що обумовили існування в Україні конституційної кризи», - зазначено в листі.

Далі Новіков пише, що треба зробити інший крок, очевидно, натякаючи на законопроект Президента Зеленського про розпуск КСУ.

Відповідний лист розмістив народний депутат від «Голосу» Ярослав Юрчишин.

«НАЗК звернулося до Комітет Верховної Ради України з питань антикорупційної політики щодо ініціативи Дмитра Разумкова про повернення повноважень НАЗК, скасованих КСУ. Позиція НАЗК:

- потрібно доопрацювати. Бо просто відновити норми скасовані КСУ недостатньо. Треба їх викласти по-новому;

- навіть доопрацьований проект матиме загрозу, якщо не вдосконалити законодавство щодо КСУ, не наповнити його суддями, вартими довіри та якісними процедурами.

Власне це посилення позиції комітету, який запропонував доопрацювати ініціативу спікера.

Тепер є два сценарії:

- прийняття закону в тому вигляді який є і оперативного доопрацювання. Улюблена тактика діючого парламенту - приймаємо не дуже якісний закон і героїчно виправляємо. При цьому не буде тисяч правок від проросійського ОПЖЗ та слуг Коломойського. Але і шанси поправити, особливо закони щодо КСУ не високі - напруга спаде, увага переключитися (вже переключилася) на локдаун чи чергові провокації Росії;

- приймати за основу, дати можливість суттєво правити, скорочувати терміни підготовки до другого читання. Хай навіть під хок до дня чи двох. Великі шанси отримати тисячі правок, але зате мати якісний продукт + паралельно рішення щодо вдосконалення конкурсу в КСУ та його внутрішніх процедур (наприклад 2/3 голосів для прийняття рішення). Особисто мені цей сценарій куди більш логічний.

Як думаєте, яким сценарієм підемо?» — написав Юрчишин.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що законопроект Разумкова про долю е-декларування після рішення КСУ Верховна Рада розгляне не раніше 17 листопада

Справа в тому, що нардеп О. Дубінський вніс альтернативний законопроект, який вже розкритикував Разумков.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України