У діях приватного виконавця під час опису майна не знайшли порушень етичних норм

17:35, 25 января 2021
Звинувачення приватного виконавця у співучасті з погромниками майна боржника не знайшли свого підтвердження.
У діях приватного виконавця під час опису майна не знайшли порушень етичних норм
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет з етики Асоціації приватних виконавців України дослідив дії приватного виконавця виконавчого округу міста Києва Миколи Солонька на предмет дотримання ним Кодексу професійної етики під час здійснення виконавчих дій у грудні минулого року. Цей висновок був розглянутий та затверджений на засіданні Ради приватних виконавців України, яке відбулось 21 січня. Дії приватного виконавця визнано такими, що не порушують норми Кодексу професійної етики. Про це повідомляє пресслужба АПВУ.

«Судово-юридична газета» вже писала, що 22 грудня приватний виконавець Микола Солонько проводив у селі Крюківщина Київської області, за місцем реєстрації та проживання боржниці, виконавчі дії з перевірки її майнового стану та опису рухомого майна.

Вже після закінчення виконавчих дій з опису та арешту рухомого майна боржниці, у присутності всіх учасників зазначеної процедури: приватного виконавця, понятих, боржниці, її адвокатів, представника власника житлового будинку - до помешкання увірвалися невідомі особи, які побили вікна, потрощили двері, меблі, сантехніку та інше майно, відключили світло. Представники боржниці звинуватили приватного виконавця у змові з погромниками.

«Можливі звинувачення приватного виконавця у співучасті незаконних дій викладені у новинних та мережевих засобах інформації не знайшли свого підтвердження і пояснення приватного виконавця щодо них є абсолютно обґрунтованими», - зазначив під час засідання Ради приватних виконавців голова Комітету з етики Сергій Лисенко.

Проте, Рада приватних виконавців України вирішила все одно доручити Комітету з етики АПВУ розробити рекомендації щодо реакції приватних виконавців на подібні провокації під час проведення примусового виконання рішень, а також напрацювати проект змін до Кодексу професійної етики приватних виконавців на основі вказаних рекомендацій.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

 

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва