Зеленський анонсував створення центру протидії дезінформації

12:31, 9 марта 2021
Зеленський впевнений, що центр стане хабом із протидії дезінформації в усьому світі.
Зеленський анонсував створення центру протидії дезінформації
Джерело фото: president.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський анонсував створення в Україні центру протидії дезінформації, який має стати хабом із протидії дезінформації в усьому світі. Про це він зазначив під час виступу на форумі «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм».

«У сучасному світі інформація не дефіцит, має чимало джерел та легкий доступ до них. Це несе багато переваг і водночас стільки ж загроз, бо незмінними супутниками свободи слова є пропаганда і дезінформація. Сьогодні між ними йде інформаційна війна, війна, де битви проходять не на полях, а в кіберпросторі, а в людину влучають не кулями, а фейками, на жаль у цій війні, як і в класичній війні, жертвами можуть стати мільйони людей. Хтось називає її війною завтрашнього дня, війною тисячоліття, але ми українці відчули на собі, що вона триває вже не один рік поспіль. Тож сьогодні важлива тема, сьогодні важливий день», - сказав він.

Далі він процитував слова Тараса Шевченка, прохав оплесків, а тоді сказав, що автором слів був не Шевченко, а Леся Українка. При цьому вказав, що його слова не мали на меті посіяти паніку на ринку, створити дефіцит чи вплинути на вибори.

«Однак насправді дезінформація має жахливі наслідки. Всі ми знаємо, яке значення мають історії про розіп’ятого хлопчика, «фашистів-карателів»… Не менш небезпечним є те, що нашу країну атакують не лише зовні, а і зсередини. Коли «патріоти» брешуть про Нові Санжари, про те, що захисникам на фронті заборонено стріляти, адже в гонитві за власною популярністю вони готові поставити під удар життя, безпеку, здоров’я українців. Інформаційна війна – це не лише дезінформація, це страх, паніка, агресія, які множаться з кожним лайком, репостом, дзвінком, смс-кою. Це шкідливі віруси, спам. Штучно створені так звані лідери думки»,  - відзначив Зеленський і згадав про політичних опонентів.

За його словами, подальші завдання держави - усвідомити всі загрози інформаційній безпеці та знайти шляхи їм протидіяти. За його словами, в ООН він виступив із пропозицією створити в Україні центр протидії дезінформації. Найближчим часом він розпочне свою роботу та стане хабом із протидії дезінформації в усьому світі. Президент також закликав вмикати критичне мислення, перевіряти інформацію. За його словами, уроки медіагрматоності мають з’явитися в шкільній програмі. Також важливо  навчити старше покоління інформаційній гігієні. Адже супротивники «реченням, чи навіть кількома словами можуть керувати їхнім розумом». 

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Зеленського просять США розглянути можливість введення нових санкцій проти Росії. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал і Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва