Конкурсна комісія САП обмежила кількість кандидатів, яких допустять до перевірки поліграфом

16:03, 9 марта 2021
Відтепер кандидатам треба буде не лише набрати мінімальну кількість балів, але й увійти у топ найкращих результатів.
Конкурсна комісія САП обмежила кількість кандидатів, яких допустять до перевірки поліграфом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Конкурсна комісія Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на своєму засіданні 5 березня внесла зміни до Порядку проведення конкурсу на зайняття вакантних посад у САП. Відповідні зміни передбачають встановлення граничної кількості кандидатів, яких будуть допускати до наступного етапу відбору. Таким чином для проходження до наступного етапу відбору необхідно буде не лише набрати мінімально необхідну кількість балів, але й увійти у топ найкращих результатів.

У який відсоток кращих необхідно за результатами анонімного тестування на загальні здібності та навички буде увійти, залежатиме від посади, на яку подається кандидат. Так, відповідно до рушення комісії, до наступного етапу конкурсу на посаду керівника САП, його першого заступника та заступника будуть допускати не більше 50 кандидатів, які набрали найбільшу кількість балів. Для кандидатів на посаду керівника підрозділу і заступника керівника підрозділу САП визначили максимальну кількість у 25 кандидатів.

Разом з тим, це правило матиме і один виняток. Так, якщо останній кандидат у рейтингу та наступні за ним отримають однакову кількість балів, усі такі кандидати будуть допущені до наступного етапу відбору. Кількість допущених до наступного етапу конкурсу може бути менша за граничну, якщо мінімальну кількість балів наберуть менше 50 чи 25 кандидатів відповідно.

Під час засідання звучали різні доводи «за» та «проти» таких квот. Зокрема, Катерина Коваль на користь такого підходу повідомила членам комісії, що введення квот дозволить як прискорити процес відбору, так і зекономити кошти на проведення перевірки на поліграфі. Вартість одного дослідження на поліграфі становить близько 3500 гривень.

В’ячеслав Навроцький зазначив, що така квота навряд чи є необхідною через високі порогові бали для кандидатів. Він послався на так звану «криву Гауса» і висловив думку, що за нормальних умов високі порогові бали будуть самі собою достатнім засобом для відсіювання необхідної кількості кандидатів. Разом з тим Богдан Романюк наполягав на тому, що такі зміни не можна вносити, адже кандидати подавалися на чинні раніше умови конкурсу, і їх зміна буде становити порушення прав кандидатів.

За відповідне рішення комісії вдалося проголосувати лише з другої спроби та після двох перерв. При цьому рішення було ухвалено одностайно – за внесення відповідних змін проголосували навіть ті члени комісії, які до того виступали проти таких пропозицій.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що САП відкрила матеріали щодо отримання хабара народним депутатом.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду