Справа депутата-хабарника: САП відкрила матеріали щодо отримання народним обранцем неправомірної вигоди

17:58, 4 марта 2021
Нардеп у завуальованій формі попросив надати йому через посередника 13 тисяч доларів за внесення пропозицій до законопроекту та у подальшому 200 тисяч доларів для підкупу членів Комітету за голосування.
Справа депутата-хабарника: САП відкрила матеріали щодо отримання народним обранцем неправомірної вигоди
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Відкрито матеріали у справі щодо отримання народним депутатом України неправомірної вигоди. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За дорученням прокурорів САП детективами НАБУ у справі щодо отримання народним депутатом України - членом комітету ВР України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг через свого помічника неправомірної вигоди повідомлено підозрюваних та їхніх захисників про те, що зібрані під час досудового розслідування докази є достатніми для складання обвинувального акту.

Так, у рамках досудового розслідування встановлено, що народний обранець у завуальованій формі попросив надати йому через посередника – його помічника неправомірну вигоду у сумі 13 тис. дол. США за внесення пропозицій до законопроекту та у подальшому 200 тис. дол. США для підкупу народних депутатів-членів Комітету за голосування за подані ним пропозиції.

У середині серпня 2020 року правоохоронці зафіксували факт передачі та отримання народним депутатом через посередника першої частини обумовлених коштів.

26-27 серпня 2020 року була запланована передача другої частини коштів. Проте подальше виконання спеціального завдання було зупинене.

15 вересня 2020 року повідомлено про підозру помічнику народного депутата за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України.

17 вересня 2020 року прокурором САП за дорученням Генерального прокурора повідомлено про підозру народному депутату України - члену комітету ВР України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг. Дії народного обранця кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 та ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що судитимуть ректора університету на Донеччині. За хабар ректор обіцяв підписати накази про зарахування іноземних громадян на навчання до вишу.

Додамо, що ДБР затримало податківців, які вивели з держбюджету понад 3 млн.

Також ми писали, що Дмитро Кулеба відкликав із Польщі двох українських дипломатів, підозрюваних у корупції. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Михайло Спірідонов
    Михайло Спірідонов
    голова Харківського окружного адміністративного суду
  • Олена Фонова
    Олена Фонова
    суддя Господарського суду Луганської області