Згоду на оборонні закупівлі в єдиного виконавця даватиме Міжвідомча комісія

13:40, 10 марта 2021
Повноваження комісії поширюватимуться лише на закупівлі, вартість яких дорівнює або перевищує 200 мільйонів гривень.
Згоду на оборонні закупівлі в єдиного виконавця даватиме Міжвідомча комісія
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Процедури оборонних закупівель у єдиного виконавця, які завжди викликали неоднозначну реакцію в суспільстві через закритість таких закупівель та наявні корупційні ризики, будуть проводитись по-новому. Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про утворення Міжвідомчої комісії щодо розгляду доцільності застосування процедури закупівлі товарів, робіт і послуг оборонного призначення в єдиного виконавця, якщо вартість закупівлі дорівнює або перевищує 200 мільйонів гривень, та її склад».

Даний нормативно-правовий акт розроблено відповідно до вимог частини 13 статті 18 Закону України «Про оборонні закупівлі», ухваленого парламентом у липні минулого року.

Відтепер, згоду на оборонні закупівлі в єдиного виконавця даватиме Міжвідомча комісія, яку складатимуть представники усіх відомств, причетних до закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення. Зокрема, головою комісії за посадою буде перший заступник Міністра з питань стратегічних галузей промисловості (Мінстратегпром), а заступником голови комісії – заступник міністра оборони. До складу комісії увійдуть, також за посадою, заступник міністра внутрішніх справ, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, заступник голови СБУ (за згодою). Крім того, директор департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони виконуватиме роль секретаря комісії.

Процедура надання згоди або відмови у застосуванні неконкурентного виду закупівель виглядатиме наступним чином. Протягом трьох робочих днів з моменту надходження звернення від державного замовника секретар комісії визначає дату, час та місце проведення засідання Міжвідомчої комісії, та затверджує це у членів комісії. На засіданні комісія визначає доцільність застосування запропонованої державним замовником процедури закупівлі. Рішення приймається простою більшістю голосів членів комісії. Оформлюється все протоколом засідання.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва