Не забувати зазначати у вироках: про що Денис Малюська попросив суддів

12:32, 2 июня 2021
Денис Малюська просить суддів постановляти вироки із вказівкою про включення до реєстру осіб, які вчинили злочини проти статевої свободи.
Не забувати зазначати у вироках: про що Денис Малюська попросив суддів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр юстиції Денис Малюська під час спільної наради керівників та інших державних органів щодо стану протидії дитячій злочинності, захисту прав та інтересів дітей, які стали жертвами злочинних посягань, а також формування системи правосуддя, дружнього до дитини, що відбулася 01.06.2021 в Офісі Генерального прокурора під головуванням Ірини Венедиктової, повідомив, що Мін’юстом практично завершена робота над Реєстром осіб, які вчинили злочини проти статевої свободи. Міністр підкреслив, що такий реєстр «готовий в сенсі софту, який може спокійно обробляти інформацію, надавати доступ користувачам до нього». Йдеться про програмне забезпечення, сам функціонал, який впроваджений як частина загального реєстру, в який Мін’юст збирає всю інформацію про осіб, які знаходяться в установах відбування покарань або у слідчих ізоляторах.

Проте є декілька проблем адміністративного характеру, закладених в тексті закону.

Користуючись присутністю на нараді представників судової гілки влади Денис Малюська нагадав, що включення до такого реєстру відбувається, якщо є відповідна вказівка у вироку суду.

«У нас або вироків не так багато за такі злочини, або новела особливо не імплементована, але він були б вдячні, якби цю практику активно судді підтримали і вказували б, і ми б могли наповнювати поточною інформацією такий реєстр», - додав Денис Малюська.

Єдиний реєстр осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи - це автоматизована електронна база даних, створена для забезпечення збирання, зберігання, захисту, обліку, пошуку, узагальнення даних про осіб, які вчинили злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи, у тому числі осіб, судимість яких за такі злочини знята або погашена в установленому законом порядку.

Раніше ККС відповів, чи відкриваються стороні захисту ухвали судів про дозвіл на НСРД.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси