МОН змінило порядок переведення до інших закладів освіти осіб, які навчаються за кошти державного бюджету

13:10, 14 июля 2021
Порядок визначає механізм переведення здобувачів фахової передвищої освіти, які навчаються за державним (регіональним) замовленням.
МОН змінило порядок переведення до інших закладів освіти осіб, які навчаються за кошти державного бюджету
Джерело фото: dn.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство освіти і науки (МОН) розробило Порядок переведення здобувачів фахової передвищої освіти, які навчаються за рахунок коштів державного або місцевого бюджету, до інших закладів фахової передвищої освіти для завершення навчання за рахунок коштів державного або місцевого бюджету.

Порядок визначає механізм переведення здобувачів фахової передвищої освіти, які навчаються за державним (регіональним) замовленням  у закладі фахової передвищої освіти за освітньо-професійним ступенем фахового молодшого бакалавра за певною освітньо-професійною програмою у разі позбавлення ліцензії закладу освіти.

Порядок передбачає, що переведення здобувачів здійснюється в межах ліцензованого обсягу, затвердженого у ліцензії відповідного закладу  освіти  на провадження освітньої діяльності за аналогічною акредитованою освітньо- професійною програмою в межах тієї самої спеціальності. Форма здобуття освіти не змінюється.

У разі, коли у закладі освіти закінчується строк дії сертифіката i при цьому заклад освіти не отримав сертифікат про акредитацію такої освітньо-професійної програми, керівник закладу освіти у строк, що становить не менш як 30 календарних днів до закінчення строку дії сертифіката, зобов’язаний поінформувати про це здобувачів i засновника закладу освіти та розмістити інформацію на офіційному веб-сайті.

У разі позбавлення закладу освіти ліцензії на провадження освітньої діяльності за рівнем фахової передвищої освіти керівник закладу зобов’язаний невідкладно (не пізніше трьох робочих днів з моменту позбавлення ліцензії) поінформувати про це здобувачів i засновника закладу освіти та розмістити інформацію про зазначене на офіційному веб-сайті закладу освіти.

При цьому здобувачі мають право самостійно обирати заклад освіти для завершення навчання за умови, що заклад освіти, де навчається здобувач, i заклад освіти, де здобувач планує навчатися, належать до сфери управління одного i того ж центрального органу виконавчої влади та наявності вільних місць ліцензованого обсягу за освітньо-професійним ступенем фахового молодшого бакалавра.

Також керівник закладу освіти зобов’язаний поінформувати здобувачів:

  • про інші заклади освіти, де можна завершити навчання;
  • про наявність вільних місць ліцензованого обсягу в таких закладах  освіти за освітньо-професійним ступенем фахового молодшого бакалавра за аналогічною акредитованою освітньо-професійною програмою  в  межах такої спеціальності та форми здобуття освіти.

Центральний орган виконавчої влади (орган місцевого самоврядування), до сфери управління якого належить заклад освіти, де навчається здобувач, протягом 30 календарних днів інформує здобувача за його запитом стосовно закладів освіти, що належать до сфери його управління, в яких аналогічна освітньо-професійна програма в межах тієї самої спеціальності акредитована та які можуть зарахувати здобувачів для завершення ними навчання.

Для переведення здобувач подає на ім’я директора обраного закладу заяву. Якщо здобувач неповнолітній, то заяву подають його батьки.

Після схвалення переведення, здобувач має здати академічну різницю. Це можна зробити від 30 днів до півроку від дня зарахування.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що депутати не змогли дійти згоди у питанні підвищення стипендій.

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки