Відсутність червоних дипломів та зарахування у липні чи серпні: НАДС змінить умови навчання державних службовців

13:05, 28 июля 2021
Національне агентство з питань державної служби підготувало зміни, які стосуються умов підготовки магістрів за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування».
Відсутність червоних дипломів та зарахування у липні чи серпні: НАДС змінить умови навчання державних службовців
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне агентство з питань державної служби (НАДС) розробило Постанову про внесення змін до Порядку прийому на навчання за освітньо-професійною програмою підготовки магістрів за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» галузі знань «Публічне управління та адміністрування», яка змінює процедуру навчання державних службовців та осіб, які працюють в органах місцевого самоврядування.

Зокрема, на навчання за даною спеціальністю за державним замовленням особи приймаються згідно з законом «Про вищу освіту» і умовами прийому, розробленими Міністерством освіти і науки України (МОН).

Державні службовці та особи місцевого самоврядування приймаються на навчання за вечірньою, дистанційною, заочною формою навчання на основі вже здобутого ступеня бакалавра/магістра і мають стаж державної служби не менше як один рік на момент подання документів.

При цьому документ, що посвідчує особу, та військово-обліковий документ (військовий квиток чи посвідчення про приписку до призовної дільниці) особа має подати особисто. Вступні іспити для держслужбовців проходять у квітні-серпні, а зарахування - у липні-серпні. Програму вступних випробувань розробляє сам навчальний заклад.

Збережеться норма про обов’язковість подання довідки про роботу в державних органах перед кожною сесією. Якщо особа звільнена з органів влади, то вона відраховується із таких навчальних закладів або може продовжити своє навчання за контрактом.

У новому положенні скасовано норму про «червоні дипломи», які вже були відмінені МОН. Раніше, аби його отримати, треба було мати «відмінно» із 75% дисциплін.

Нагадаємо, 29 грудня МОН після тривалої дискусії таки видало Наказ «Про затвердження форм документів про вищу освіту (наукові ступені) та додаток до них, зразка академічної довідки», яким передбачено скасування можливості отримання відзнаки, відомої як «червоні дипломи». Це викликало нову хвилю обговорення та дискусії в соціальних мережах. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді