Верховна Рада скасувала відповідальність за підроблення контрольних марок

15:08, 15 декабря 2021
Адміністративна відповідальність за незаконне розповсюдження комп’ютерних програм залишилась у минулому.
Верховна Рада скасувала відповідальність за підроблення контрольних марок
Джерело фото: iStock
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада скасувала механізм маркування контрольними марками примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних.

У другому читанні був ухвалений Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування маркування контрольними марками примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп’ютерних програм, баз даних» (реєстраційний номер законопроекту 3474 від 14.05.2020 ). Його ініціатором був Кабінет Міністрів України.

В Уряді називали діючу систему контрольного маркування неефективною і такою, що призводить виключно до зайвих витрат законних розповсюджувачів і є неефективною процедурою захисту від порушень авторського права і суміжних прав. Одночасно її називають такою, що втратила актуальність. Тому Камбін і вимагав її скасування.

На думку урядовців, застосування технічних засобів захисту та інформації про управління правами до примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних, таким чином, не може бути обов’язком, а повинно реалізовуватись самим суб’єктом авторського права і (або) суміжних прав і (або) розповсюджувачами відповідної продукції на свій власний розсуд з можливістю вибору будь-яких технічних способів реалізації, яких на сьогодні існує велика кількість і які постійно вдосконалюються.

Законом визнано таким, що втратив чинність, Закон України «Про розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп’ютерних програм, баз даних»,  а також виключена кримінальна та адміністративна відповідальність за незаконні операції з контрольними марками та розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних.

Також за основу прийнято законопроект, який визначає, що таке вища юридична освіта та фінансові піраміди.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде