Для мене і колег дотримання процедури — це не формальність, — голова Комісії з відбору керівника САП Катерина Коваль

20:13, 23 декабря 2021
Важливо все зробити так, щоб потім новопризначені особи могли законно працювати , не переймаючись про незаконність проведення конкурсного відбору, — Катерина Коваль
Для мене і колег дотримання процедури — це не формальність, — голова Комісії з відбору керівника САП Катерина Коваль
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Конкурсної комісії з відбору керівництва САП Катерина Коваль прокоментувала «Судово-юридичній газеті» ситуацію навколо конкурсу.

«Головне завдання конкурсної комісії – провести незалежний та прозорий конкурсний відбір, щоб у подальшому не було жодних підстав ані для оскарження порядку проведення конкурсу, ані його результатів.

Ми бачили вже неодноразово, коли проведення конкурсів на зайняття посад оскаржувались різними суб'єктами, які чи то брали у них участь, чи то розраховували взяти участь. Приводи для таких оскаржень зазвичай знаходять дуже різні і не завжди об’єктивні та раціональні», - зауважила Катерина Коваль.

Вона підкреслила, що комісія буде оскаржувати рішення ОАСК стосовно порядку роботи комісії.

«Звісно, ми будемо його оскаржувати в апеляційному порядку й докладемо всіх зусиль, аби відстояти нашу законну позицію в суді.

Але дійшовши до фінального етапу, конкурсна комісія має зробити все можливе, щоб не залишити інших зачіпок для тих, у кого виникне бажання оскаржити процедуру або результати конкурсу. Тому жодних формальностей тут не повинно бути. Ми повинні керуватися виключно законом, а не власним бажанням. Є процедури, які повинні бути обов’язково дотримані.

Я впевнена, країна отримає нового керівника САП, його заступника та начальника 5-го відділу – для цього є всі підстави.

Але не варто тиснути на комісію, щоб завершити формально її роботу саме у цей день, у цей час, у цю хвилину. В останні місяці тиск стає все більшим і частішим. До мене, до членів моєї сім’ї, інших членів комісії систематично надходять різного роду погрози від незнайомих мені осіб. Надходить також упереджені і необґрунтовані висловлювання окремих журналістів, громадських активістів, які дискредитують членів конкурсної комісії та її діяльність вже напередодні самих засідань, розміщуючи необґрунтовану інформацію на телеграм каналах, власній сторінці у Facebook. У таких умовах вкрай важко працювати, адже доводиться перейматися про власну безпеку та безпеку своїх рідних. На ці факти ми вже звертали увагу на попередніх засіданнях комісії, що повинно обов’язково стати предметом діяльності правоохоронних органів.

Важливо все зробити так, щоб потім новопризначені особи могли законно працювати , не переймаючись про незаконність проведення конкурсного відбору.

Можливо, для когось дотримання процедури це формальність і головне результат, але для мене та моїх колег - це персональна відповідальність як перед САП, однією з ключових інституцій в нашій вітчизняній антикорупційній структурі, так і держави в цілому. Ми доклали значних зусиль, щоб кожна наша дія, наше рішення ґрунтувались на принципах верховенства права і законній меті. Прозорість діяльності комісіі не викликає сумніву. Ми чутливо ставились до кожного зауваження суспільства, оскільки наша робота і була скерована саме на користь суспільства»,  - зазначила вона.

Нагадаємо, що 22 грудня голова Комісії Катерина Коваль направила Генпрокурору Ірині Венедиктовій лист.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду