Конкурс на керівника САП: голова комісії звернулася до Венедіктової, ДОКУМЕНТ

18:21, 22 декабря 2021
«Комісія готова направити подання про призначення на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури»: голова конкурсної комісії Катерина Коваль звернулася до Генпрокурорки Ірини Венедіктової.
Конкурс на керівника САП: голова комісії звернулася до Венедіктової, ДОКУМЕНТ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Конкурсна комісія з відбору керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури просить Генеральну прокурорку Ірину Венедіктову забезпечити якнайскорішу перевірку двох фіналістів конкурсу САП на предмет відповідності вимогам Законів «Про очищення влади» та «Про запобігання корупції», а також щодо отримання допуску до державної таємниці згідно із Законом України «Про державну таємницю».

Про це йдеться у листі голови конкурсної комісії Катерини Коваль на ім’я Ірини Венедіктової.

Нагадаємо, вчора, 21 грудня, після 10 годин засідання Комісія не затвердила рішення із визначення остаточного переможця у конкурсі.

Разом із тим, у листі Катерини Коваль йдеться про те, що «Комісія готова направити Вам подання про призначення кандидата на посаду заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури».

Нижче наводимо сам лист.

Генеральному прокурору

Ірині ВЕНЕДІКТОВІЙ

[email protected]

 Шановна Ірино Валентинівно!

Комісія з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (далі – Комісія), висловлюючи Вам свою глибоку повагу, повідомляє про наступне.

21 грудня 2021 року Комісією завершено останній етап (співбесіда щодо відповідності кандидатів критерію професійної компетентності) відкритого конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, який було оголошено на початку цього року.

Це був непростий шлях, який Комісія гідно пройшла, у тому числі завдячуючи належному організаційному і технічному супроводу відповідальними працівниками Офісу Генерального прокурора.

Незважаючи на різного роду тиск на членів Комісії та на неї в цілому, переконані, що вдалося забезпечити дотримання принципів неупередженості, незалежності, прозорості і законності у роботі Комісії та під час прийняття нею рішень.

З прийняттям Комісією рішення № 92 від 21 грудня 2021 року про затвердження результатів (балів) співбесіди щодо відповідності кандидатів критерію професійної компетентності визначились кандидати, які набрали найбільшу кількість балів, а отже можуть бути подані для призначення на вакантні адміністративні посади у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Такими кандидатами на посади заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і його заступника є Клименко Олександр Васильович та Синюк Андрій Володимирович.

Зі змісту положень частини другої статті 8-1 Закону України «Про прокуратуру», частини шостої статті 28 Порядку роботи конкурсної комісії та проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, затвердженого рішенням Комісії від 20 січня 2021 року № 3 (далі – Порядок), вбачається, що подання про кандидатів (у даному випадку Клименка О.В. і Синюка А.В.) для призначення їх на вищевказані посади направляються протягом трьох робочих днів після отримання Комісією підтвердження щодо цих кандидатів відповідності вимогам Законів України «Про очищення влади» та «Про запобігання корупції», а також щодо отримання допуску до державної таємниці згідно із Законом України «Про державну таємницю».

Цією ж нормою Порядку визначено, що отримання кандидатами підтвердження їх відповідності вимогам вказаного законодавства забезпечується Офісом Генерального прокурора.

Комісія готова направити Вам подання про призначення кандидата на посаду заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Водночас для найскорішого вирішення цього питання звертаємось до Вас з проханням сприяти в отримання Комісією підтверджень відповідності Клименка О. В. та Синюка А. В. вимогам Законів України «Про очищення влади» та «Про запобігання корупції», а також щодо отримання допуску до державної таємниці згідно із Законом України «Про державну таємницю».

Принагідно зазначаємо, що дані кандидати вже проходили у поточному році спеціальну перевірку, за результатами якої відповідальною особою Офісу Генерального прокурора було складено відповідні довідки. У разі потреби необхідні матеріали, за їх наявності, у тому числі щодо цього невідкладно будуть надані до Офісу Генерального прокурора.

У разі встановлення невідповідності будь-якого кандидата вимогам вказаних Законів або неможливості отримання ним допуску до державної таємниці просимо невідкладно повідомити про це Комісію.

Виконання вищевказаних процедурних питань та завершення конкурсу в подальшому повною мірою відповідає очікуванням всіх заінтересованих осіб, а тривалий і конструктивний досвід співпраці Комісії та Офісу Генерального прокурора переконує в оперативності вирішення наявних питань.

З повагою

Голова комісії з проведення

конкурсу на зайняття адміністративних

посад у Спеціалізованій антикорупційній

прокуратурі Катерина КОВАЛЬ

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Куриленко
    Оксана Куриленко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Віктор Чаплицький
    Віктор Чаплицький
    суддя Київського районного суду м. Одеси