Кому треба складати математику на ЗНО: МОН оголосило перелік спеціальностей

17:12, 10 февраля 2022
В МОН повідомили, що під час вступу до вишів цього року можна використати результати ЗНО 2019-2021 років.
Кому треба складати математику на ЗНО: МОН оголосило перелік спеціальностей
Джерело фото: 24tv.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Для того, аби у 2022 році втупити на навчання до закладів вищої освіти (ЗВО) на бакалаврат за спеціальністю «Право» необхідно буде скласти під час Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) українську мову і літературу, історію України і на вибір математику, або іноземну мову.  Відповідна інформація наведена у Додатку до Умов прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2022 році.

Для бажаючих стати журналістом під час ЗНО треба буде пройти тестування з української мова і літератури, математики та на вибір історія України або іноземна мова, або біологія, або географія, або фізика, або хімія.

Для порівняння для майбутніх медиків незалежно від спеціальності треба буде пройти тестування з наступних предметів: українська мова, математика або хімія, третій предмет фізика або біологія. Для галузі знань «Публічне управління та адміністрування»: українська мова і література, математика та на вибір один із предметів: історія України або іноземна мова, або біологія, або географія, або фізика, або хімія.

Є у додатку і перелік предметів, які необхідно буде скласти тим, хто планує вчитися у магістратурі.

Зокрема, майбутнім журналістам треба буде скласти єдиний вступний іспит з іноземної мови, один з предметних тестів на вибір вступника та тест загальної навчальної компетентності. Для галузей знань «Право» (єдиний вступний іспит з іноземної мови, предметний тест з права та міжнародного права, тест загальної навчальної компетентності) та «Публічне управління та адміністрування» (єдиний вступний іспит з іноземної мови, один з предметних тестів на вибір вступника, тест загальної навчальної компетентності).

При цьому в Міністерстві освіти і науки України (МОН) повідомили, що вступники можуть використовувати результати ЗНО 2019-2022 років.

Відзначимо, 1 лютого в Україні стартувала реєстрація на основну сесію ЗНО, яка триватиме до 9 березня. При цьому тестування з 5 предметів можна буде скласти за кошти державного бюджету, а з більшої кількості - за власні кошти.

Зокрема, кожна зареєстрована особа за кошти державного бюджету може скласти тести максимум з 5 предметів. Особа може скласти більше тестів, але вже за власні кошти. При цьому саме тестування пройде з 13 предметів.

У МОН повідомили, що вартість складання додаткових навчальних предметів відрізнятиметься залежно від того, чи є в сертифікаційних роботах завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю, адже такі завдання перевіряють екзаменатори.

Зокрема, за те, аби скласти додатково ще одну іноземну мову (англійську, німецьку, іспанську або французьку) треба сплатити 789 грн. Вартість складання інших предметів: історії України, географії, фізики, хімії чи біології - становитиме 354 грн.

Не пізніше 29 квітня зареєстровані учасники зможуть завантажити зі своїх інформаційних сторінок запрошення-перепустки, в яких буде зазначено час і місце проведення тестувань.

Основна сесія ЗНО пройде з 23 травня до 17 червня.

Предмети можна буде скласти за таким графіком:

фізика – 23 травня;

хімія – 26 травня;

українська мова, українська мова та література – 31 травня;

математика, математика (завдання рівня стандарту) – 3 червня;

іспанська, німецька, французька мови – 6 червня;

англійська мова – 7 червня;

історія України – 10 червня;

географія – 14 червня;

біологія – 17 червня.

Результати планують оголосити до 30 червня.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що пробне ЗНО відбудеться 19 березня з української мови, української мови і літератури, а 26 березня – з історії України, математики, математики (завдання рівня стандарту), біології, географії, фізики, хімії, іноземних мов. У день проведення пробного тестування кожен зареєстрований учасник може скласти тест з одного навчального предмета

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Валерій Марчук
    Валерій Марчук
    голова Чернівецького апеляційного суду