В Україні офіційно продовжили воєнний стан до 25 травня

12:55, 26 апреля 2022
Президент України Володимир Зеленський підписав закон про продовження дії воєнного стану на всій території України на 30 днів.
В Україні офіційно продовжили воєнний стан до 25 травня
Фото: president.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений парламентом законопроєкт №7300 про затвердження Указу Президента України "Про продовження строку дії воєнного стану в Україні". Про це свідчить запис на сайті Верховної Ради.

Згідно з документом воєнний стан на всій території нашої держави продовжується на 30 днів, а, отже, до 25 травня.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», 21 квітня Верховна Рада продовжила воєнний стан в Україні ще на 30 діб — до 25 травня.

Президент України Володимир Зеленський 24 лютого підписав указ про запровадження воєнного стану в Україні через російську агресію.

У зв'язку із запровадженням в Україні воєнного стану тимчасово можуть обмежуватися конституційні права і свободи людини та громадянина, передбачені статтями 30-34, 38, 39, 41-44, 53 Конституції України, а також впроваджуватися тимчасові обмеження прав і законних інтересів юридичних осіб.

Кабінету Міністрів України потрібно невідкладно ввести в дію план запровадження та забезпечення заходів правового режиму воєнного стану в Україні, забезпечити відповідне фінансування.

Державній службі України з надзвичайних ситуацій доручено невідкладно разом з місцевими державними адміністраціями та іншими державними органами, установами, підприємствами, організаціями всіх форм власності привести єдину державну систему цивільного захисту, її функціональні та територіальні підсистеми у готовність до виконання завдань за призначенням в особливий період.

Також обласні, Київська міська державні адміністрації, органи місцевого самоврядування повинні утворити ради оборони та забезпечити сприяння військовому командуванню у запровадженні та здійсненні заходів правового режиму воєнною стану.

Міністерство закордонних справ України має забезпечити інформування в установленому порядку Генерального секретаря ООН та офіційних осіб іноземних держав про запровадження в Україні воєнного стану, про обмеження прав і свобод людини та громадянина, що є відхиленням від зобов'язань за Міжнародним пактом про громадянські та політичні права, та про межу цих відхилень і причини ухвалення такого рішення.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки