Раді пропонують на час війни заборонити обіг рубля в Україні

15:31, 5 мая 2022
На період дії воєнного стану на території України пропонують заборонити здійснення безготівкових розрахунків у рублях, купівлю та продаж рублів.
Раді пропонують на час війни заборонити обіг рубля в Україні
Джерело фото: rada.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група депутатів з фракції «Батьківщина», серед яких її незмінний лідер Юлія Тимошенко, зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7334 про внесення змін до Закону України "Про валюту та валютні операції" та інших законів України (щодо обігу російського рубля на території України), яким пропонується на час війни заборонити обіг рубля в Україні.

Законопроєктом пропонується доповнити статтю 16 закону «Про валюту та валютні операції» новим пунктом такого змісту: тимчасово, на період дії воєнного стану на території України забороняється: здійснення безготівкових розрахунків у рублях, купівля та продаж рублів;

торгівля російськими рублями в готівковій або безготівковій формі на будь-яких умовах, а також цінними паперами та похідними фінансовими інструментами (деривативами), вартість яких номінована (виражена) в російських рублях, у тому числі на умовах маржинальної торгівлі.

Також серед іншого пропонується заборонити розрахунки на території України з використанням електронних платіжних засобів, емітованих в Російській Федерації, в тому числі для отримання готівкових коштів;

видачу готівкових російських рублів з банківських рахунків, інкасація російських рублів.

Крім цього пропонується заблокувати використання рублеві рахунки в українських банках. Вказана заборона не буде поширюватися на росіян, що на законних підставах проживають в Україні.

Також у парламенті зареєстровано пов’язану з законопроєктом 7334 ініціативу, якою пропонується вилучати рублі під час митного контролю

Як повідомляла «Судово-юридична газета», на час війни громадянам РФ та Білорусі буде дозволено працювати лише за погодженням з СБУ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Куриленко
    Оксана Куриленко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Віктор Чаплицький
    Віктор Чаплицький
    суддя Київського районного суду м. Одеси