Громадяни РФ та Білорусі на час війни працюватимуть в Україні лише з дозволу СБУ – закон

14:05, 5 мая 2022
До погодження СБУ пропонується продовжувати чинні дозволи на роботу для громадян РФ та Білорусі, термін яких закінчився.
Громадяни РФ та Білорусі на час війни працюватимуть в Україні лише з дозволу СБУ – закон
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада схвалила законопроєкт №7275 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо деяких питань функціонування сфер зайнятості та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття в період воєнного стану та визначила, що на час війни росіяни та білоруси офіційно працюватимуть в Україні лише з дозволу СБУ.

Ухваленим законопроєктом доповнено перехідні положення закону Закон України „Про зайнятість населення” пунктом 52 такого змісту: «видача та продовження дії дозволу на застосування праці громадян Російської Федерації, Республіки Білорусь (за необхідності – громадян інших держав) здійснюється за погодженням із регіональними органами Служби Безпеки України. До такого погодження продовжується термін чинних дозволів на роботу». В разі, якщо СБУ не погодить дозвіл, термін його дії продовжено не буде.

При цьому передбачається, що видача та продовження дії дозволу на застосування праці громадян інших іноземних держав та осіб без громадянства здійснюється за рішенням територіального органу Державної служби зайнятості, за заявою роботодавця, поданою будь-якими засобами комунікації, разом з документами, визначеними законом України “Про зайнятість населення”.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, яким пропонується заборонити російські пісні на телебаченні, радіо, маршрутках, готелях до звільнення усіх окупованих територій.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Антоніна Славицька
    Антоніна Славицька
    народний депутат України, кандидат юридичних наук
  • Віталій Зуєв
    Віталій Зуєв
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Палюх
    Наталія Палюх
    суддя Залізничного районного суду м. Львова
  • Світлана Таран
    Світлана Таран
    суддя Південно-західного апеляційного господарського суду