Раді знову пропонують дозволити служити військовим понад граничний вік

09:00, 15 июля 2022
Пропонується дозволити за бажанням проходження військової служби громадянам України, які досягли граничного строку перебування на військовій службі.
Раді знову пропонують дозволити служити військовим понад граничний вік
Фото із відкритих джерел
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група народних депутатів з фракцій «Слуга народу» та опозиції зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7555 про внесення змін до деяких законів України щодо доступу до військової служби громадян, які досягли граничного віку перебування на військовій службі, яким пропонується за бажанням дозволити служити у війську чи територіальній обороні громадянам України, які мають військовий досвід, але досягли граничного віку перебування на військовій службі.

Як зазначається у пояснювальній записці, законопроектом пропонується внести зміни до Законів України «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про основи національного спротиву» та передбачити можливість для громадяни України, які досягли граничного віку перебування на військовій службі, придатні до проходження військової служби за станом здоров’я, мають досвід проходження військової служби та/або бойовий досвід бути прийнятими в особливий період на військову службу за контрактом, на службу у військовому резерві Збройних Сил України та інших військових формувань для потреб комплектування Збройних Сил України, Сил територіальної оборони Збройних Сил України, інших військових формувань та ведення національного спротиву тощо.

При цьому передбачається, що особи, які виявили бажання служити у Збройних силах та придатні до служби можуть укласти новий контракт із збройними силами, тривалість якого буде залежати від звання та спеціальності.

Чинна редакція статті 23 закону «Про військовий обов’язок та військову службу» передбачає, що строк проходження військової служби може бути продовжено за новим контрактом до досягнення граничного віку перебування на військовій службі. Згідно до законодавства граничний вік перебування на військовій службі 60 років для вищого офіцерського складу-65 років  Разом з тим у квітні було ухвалено закон, який передбачає  підвищення граничного віку перебування на військовій службі до 65 років за бажанням військового для рядового та молодшого офіцерського складу. Однак документ не підписав Президент України Володимир Зеленський.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у Києві ліквідували «типографію», де підробляли довідки про непридатність до військової служби.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир