В Комиссии по отбору директора НАБУ ответили на часто задаваемые вопросы кандидатов относительно подачи документов

14:45, 1 декабря 2022
Нужно ли, чтобы на поданных кандидатом электронных копиях документов была заверенная надпись «согласно оригиналу»: Комиссия по проведению конкурса на Директора НАБУ дала ответы на вопросы участников конкурса.
В Комиссии по отбору директора НАБУ ответили на часто задаваемые вопросы кандидатов относительно подачи документов
Источник фото: НАБУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Как известно, 16 ноября официально обнародовано объявление о начале конкурса на директора Национального антикоррупционного бюро. У кандидатов есть 21 день для подачи документов с момента публикации.

Как отметили в ответ на запрос «Судебно-юридической газеты» в Комиссии по отбору директора НАБУ, последним днем ​​подачи документов от лиц, желающих принять участие в конкурсе на должность Директора Национального антикоррупционного бюро Украины является 6 декабря 2022 г.

«Учитывая непрогнозируемую ситуацию с энергообеспечением, доступом к Интернету и неизвестным количеством лиц, которые пришлют пакеты документов для участия в конкурсе, трудно спрогнозировать сроки обнародования списка лиц, которые выразили желание принять участие в конкурсе. Уверяем, что Комиссия прилагает максимум усилий для оперативного и качественного проведения конкурса», – добавили в Комиссии.

Также Комиссия обнародовала ответы на частые вопросы относительно подачи документов.

«Документ будет постоянно обновляться и перед тем, как обратиться в комиссию за уточнением – можно проверить, есть ли уже ответ именно на этот вопрос в документе», - отметили там.

Напомним, ранее председатель Комиссии Николай Кучерявенко отметил, что подавать документы могут и кандидаты из бизнес-среды.

«Учреждения и организации рассматриваются в широком смысле и не только государственные. Именно поэтому право на участие в конкурсе будут иметь лица, которые в них (таких учреждениях и организациях) работали».

То есть, кандидаты, имеющие 5 лет опыта на руководящих должностях как в государственных органах, государственных учреждениях, государственных организациях, так и учреждениях и организациях независимо от формы собственности, в том числе за рубежом, или в международных организациях, будут признаваться соответствующими этому требованию закона», - отметил он.

Ниже приводим список вопросов и ответов Комиссии (в подлиннике).

Як можна редагувати Додаток 6 (потрібно збільшити інтервал для відповіді на запитання, редагувати таблицю і тд)?

  • Відповіді на питання з Додатку 6 потрібно заповнювати власноруч чи в друкованому вигляді?
  • В анкеті (Додаток № 6) де саме вказувати відповідь на поставлені запитання 1,2,3,4,5,6?
  • Як вірно вказувати відповідь, в Анкеті (Додаток №6) на поставлені запитання 1,2,3,4,5,6, а саме: після кожного запитання надавати відповідь, чи можна кожну надану відповідь кандидатом пронумерувати відповідно до нумерації запитання і окремим аркушом у вигляді додатка, додати до Анкети?
  • В Анкеті (Додаток №6) відповідь на поставлені запитання 1,2,3,4,5,6 необхідно писати власноручно кандидатом чи можна надрукувати текст відповідей?

Для зручності, надаємо вам посилання на Оголошення про умови та строки проведення конкурсу на зайняття посади Директора Національного антикорупційного бюро України з додатками в форматі .docx ​​(проте нагадуємо, що документи приймаються у форматах .rtf або .pdf). Відповіді просимо надавати друкованим текстом безпосередньо в анкеті після кожного запитання.

  • Заява (Додаток №1) – кандидат пише власноручно. Питання: інші заяви (Додатки №2, №3, №4, №5) також пишуться кандидатом власноручно чи можна роздрукувати і по заповненню?

Усі заяви, за винятком додатку 1, можна заповнити на компʼютері, роздрукувати і підписати.

  • Чи потрібно, щоб на поданих кандидатом електронних копіях документів був наявний завірений надпис: «З оригіналом згідно» та засвідчений підписом кандидата»?
  • Чи потрібно завіряти копії документів визначених у переліку ? Якщо так то яким чином ?

Ні, цього робити не потрібно. Особи, які бажають взяти участь у конкурсі мають відсканувати оригінали документів та надістати їхні “цифрові” копії. Відповідно до частини другої статті 9 Критеріїв та методики оцінки кандидатів на посаду Директора Національного антикорупційного бюро України перед виконанням практичного завдання кандидати пред’являють оригінали документів, копії яких подані до Комісії.

  • Потрібна безпосередньо сама довідка про судимість чи достатньо просто вказати дану інформацію в Автобіографії, що кандидат не має судимості?

Достатньо вказати відомості про наявність чи відсутність судимості в автобіографії.

  • Автобіографія повинна бути написана власноручно кандидатом, чи можна надрукувати і засвідчити підписом кандидата?

Автобіографію можна надрукувати і підписати.

  • Які саме документи необхідно надати комісії, з метою підтвердження кваліфікаційного рівня кандидата, щодо: 10-років роботи в галузі права та 5-років роботи на керівних посадах? (повідомте назву документа: трудова книга, виписка із послужного списку, тощо).
  • Якої форми мають бути документи, які підтверджують стаж роботи в галузі права та досвід роботи на керівних посадах ? Чи підходить для даного випадку копія трудової книжки ? Якщо так чи потрібно її завіряти?

Комісією не затверджено вичерпний перелік документів, які можуть підтвердити відповідність кандидатів вимогам щодо професійного досвіду.

Як правило, такими документами є копія трудової книжки або відомості про трудову діяльність з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. Однак, рекомендуємо подавати і інші документи, які у своїй сукупності можуть підтвердити відповідність кандидатів вимогам щодо професійного досвіду. Наприклад, накази про призначення, посадові інструкції, договори, тощо. Копії таких документів на етапі подання документів завіряти не потрібно.

  • Щодо документів, які підтверджують, що кандидат має юридичну освіту та ін. освіту, достатньо надати: тільки диплом чи диплом з додатком?

Потрібно надати диплом з додатком (додатками).

  • Чи можна надсилати конкурсній комісії інші додаткові документи, що характеризують особу кандидата та його кваліфікаційний рівень (сертифікати, накази про нагороди і відзнаки, грамоти, сертифікати про знання іноземних мов, посвідчення УБД, тощо).

Усі документи надіслані від осіб, які хочуть взяти участь в конкурсі будуть розглянуті конкурсною комісією. Проте ми рекомендуємо зазначити всю релевантну та важливу інформацію в анкеті кандидата чи автобіографії.

  • Чи потрібно надавати комісії фото кандидата, адже в умовах проведення конкурсу, ніде не зазначається про надання від кандидата будь якого формату фото?

На даному етапі конкурсу фото подавати не потрібно.

  • Повідомити контактний номер телефону конкурсної комісії, для забезпечення більш швидкої комунікації, щодо питань які можуть виникати.

Із запитаннями просимо звертатись на електронну пошту Конкурсної комісії [email protected]. Консультації у телефонному режим не надаються.

  • У переліку документів, які подає особа для участі у конкурсі для зайняття посади директора НАБУ зазначено копія Державного сертифіката про рівень володіння державною мовою (витяг з реєстру Державних сертифікатів про рівень володіння державною мовою), що підтверджує рівень володіння державною мовою, визначений Національною комісією зі стандартів державної мови (у разі його наявності). Підкажіть будь-ласка, якщо такий сертифікат на даний час відсутній і я ще не здавав відповідного іспиту, чи допустять мене до конкурсу?

Як правильно зазначено у запитанні, згаданий сертифікат подається у разі його наявності. Тобто відсутність сертифікату не буде підставою недопуску до участі у конкурсі.

  • При надісланні документів для участі у конкурсі чи буде зворотній зв’язок у вигляді повідомлення про прийняття документів до закінчення.

Так, підтвердження факту отримання листа буде надсилатись з скриньки [email protected].

Автор: Наталя Мамченко

Подписывайтесь на наш telegram-канал t.me/sudua и на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Telegram канал Sud.ua
Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Келеберда
    Володимир Келеберда
    заступник голови Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Анна Кузьменко
    Анна Кузьменко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Місінкевич
    Андрій Місінкевич
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Світлана Чудних
    Світлана Чудних
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Олександр Журавльов
    Олександр Журавльов
    суддя Одеського апеляційного суду