ВРП розглянула повідомлення про втручання у діяльність судді Сергія Морозова

13:35, 27 декабря 2018
Суддя Господарського суду міста Києва повідомив, що журналіст, який був учасником судового процесу, поширює про нього неправдиву інформацію.
ВРП розглянула повідомлення про втручання у діяльність судді Сергія Морозова
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя на засіданні 26 грудня розглянула повідомлення судді Господарського суду міста Києва Сергія Морозова про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя. Про це повідомляє прес-служба ВРП.

Як поінформував доповідач — член Вищої ради правосуддя Олексій Маловацький (на фото нижче), у повідомленні суддя Господарського суду міста Києва Морозов С.М. вказав, що 25 травня 2018 року до його провадження надійшла позовна заява приватного підприємства «Приватна фірма «Петро Великий» до товариства з обмеженою відповідальністю «Ей Пі Медіа Холдінг», за участю третіх осіб — товариства з обмеженою відповідальністю «Інформаційне агентство «Актуальна правда» та Медяника С.В., про захист ділової репутації, спростування недостовірної інформації та відшкодування збитків у розмірі 125 000 гривень. З цього часу Медяник С.В. різними способами намагався зустрітися з суддею Морозовим С.М., проте останній такої зустрічі уникав.

30 травня 2018 року було задоволено самовідвід судді Морозова С.М. від розгляду вказаної позовної заяви, про що постановлено відповідну ухвалу, але дії Медяника С.В. не припинилися.

Зокрема, 31 травня 2018 року за адресою: місто Київ, вулиця Генерала Тупікова, 31/2а, біля готелю «Time», що належить товариству з обмеженою відповідальністю «Компанія СВМ», засновником якого є батько дружини судді Морозова С.М., відбулося масове зібрання людей. Організатором та активним учасником зібрання був Медяник С.В., який представлявся журналістом інформаційного агентства «Актуальна правда». Медяник С.В. поводився провокаційно, закликав людей нищити майно готелю, власноруч вибивав двері та завдавав шкоди майну. У зв’язку із неправомірними діями Медяника С.В. директор товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія СВМ» викликав поліцію. 

Суддя Морозов С.М. зазначив, що не надав уваги цим подіям, оскільки не має стосунку до діяльності, яка проводиться батьками його дружини. Однак наступного дня в онлайн-виданні інформаційно-аналітичного агентства «Актуальна правда» було опубліковано статтю журналіста Медяника С.В. під назвою «Судья Сергей Морозов сделал незаконные бар, караоке и бордель проституток в жилом доме на улице Тупикова, а полиция его крышует», в якій автор називає суддю Морозова С.М. «корумпованим суддею», чим, на думку судді, оприлюднює неправдиву інформацію про нього, що містить необґрунтовані звинувачення.

Згодом журналіст Медяник С.В. із групою людей з’явився в приміщення Господарського суду міста Києва і вимагав зустрічі з суддею Морозовим С.М. без пояснення будь-якої процесуальної причини такого візиту. Оскільки суддя того дня перебував у відпустці, зустріч із ним не відбулася.

Вказані дії, на думку судді Морозова С.М., свідчать про втручання в його діяльність як судді під час здійснення правосуддя, неповагу до нього, а поширення недостовірної інформації вчиняється з метою впливу та дискредитації.

На запит члена Вищої ради правосуддя Маловацького О.В. Київська місцева прокуратура №10 поінформувала, що повідомлення судді Господарського суду міста Києва Морозова С.М. скеровано до Шевченківського УП ГУНП у місті Києві та в подальшому внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 (Втручання в діяльність судових органів) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

З огляду на зазначене Вища рада правосуддя ухвалила звернутись до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні за фактом втручання в діяльність судді Господарського суду міста Києва Сергія Морозова.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 20 грудня Вища рада правосуддя розглянула повідомлення суддів Дніпропетровського апеляційного адмінсуду про втручання у їхню діяльністьПредставник позивача вимагав у колегії суддів пред’явити посвідчення судді та викликав у судові засідання поліцію.

Також ми повідомляли, що Вища рада правосуддя того ж дня розглянула повідомлення судді Хмільницького міськрайонного суду Вінницької області Ольги Гончарук-Аліфанової про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

Ще на засіданні 20 грудня ВРП розглянула повідомлення судді Казанківського районного суду Миколаївської області Христини Іщенко про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва