Засідання Вищої ради правосуддя, онлайн-трансляція

10:00, 5 февраля 2019
На порядку денному — розгляд важливих питань.
Засідання Вищої ради правосуддя, онлайн-трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 5 лютого, о 10:00 відбудеться чергове засідання Вищої ради правосуддя.

На засіданні ВРП розглядатиме матеріали щодо внесення подання Президентові України про призначення суддів на посади до місцевих судів. Також будуть  розглядатись матеріали щодо звільнення суддів з посад за загальними обставинами.

Крім того, Вища рада правосуддя розгляне питання про звільнення з посад суддів на підставі підпункту 4 пункту 16¹ розділу XV «Перехідні положення» Конституції України відповідно до подань з рекомендацією Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Також на порядку денному — розгляд подання Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про тимчасове відсторонення судді Вовчанського районного суду Харківської області Ірини Степанівни Уханьової від здійснення правосуддя на шість місяців з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді та обов’язковим направленням судді до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації з курсу суддівської етики, порядку розгляду справ про адміністративні правопорушення, практики застосування статей 5, 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності судді здійснювати правосуддя у відповідному суді.

Обов’язково розглядатиметься питання про звільнення Сергія Вікторовича Реви з посади судді Київського районного суду міста Одеси на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України відповідно до рішення Вищої ради юстиції від 11 лютого 2014 року №92/015-14.

Більш детально ознайомитись з порядком денним можна за посиланням.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВРП притягнула до дисциплінарної відповідальності двох суддів з Криму.

Крім цього, відомо, що ВРП призначила Ольгу Кравченко на посаду першого заступника голови Державної судової адміністрації України.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва