Суддя повідомив про напад адвоката, який спричинив зрив судового засідання та пошкодив майно: подробиці

18:40, 26 марта 2019
Вказані повідомлення внесені до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді.
Суддя повідомив про напад адвоката, який спричинив зрив судового засідання та пошкодив майно: подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Суддя Центрально-Міського районного суду Кривого Рогу Роман Кузнецов повідомив про напад адвоката, який спричинив зрив судового засідання та пошкодив майно. Про це повідомляє прес-служба судової влади.

У провадженні судді перебувало клопотання слідчого СВ КВП ГУ НП в Дніпропетровській області про арешт тимчасово вилученого майна.

«11 березня 2019 року під час розгляду клопотання у відкритому судовому засіданні особи, які не є учасниками судового процесу, але були запрошені до суду адвокатом, та інші невстановлені особи (близько двадцяти осіб) намагалися зірвати слухання вказаного клопотання, нецензурно висловлювалися щодо судді, поводили себе зухвало, на зауваження не реагували»,  сказано у повідомленні.

Під час вказаного судового засідання адвокат подав заяву про відвід слідчого судді, йому було відмовлено.

Суддя Кузнецов повідомляє, що 22 березня 2019 року під час подальшого розгляду клопотання слідчого СВ КВП ГУ НП в Дніпропетровській області про арешт тимчасово вилученого майна адвокат напав на нього, про що суддя відразу повідомив правоохоронні органи та подав заяву, яку було внесено до ЄРДР за ч. 1 ст. 377 (погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного) Кримінального кодексу України.

Суддя інформує, що після вказаних подій він заявив самовідвід. Він вважає, що «за наслідками втручання у правосуддя шляхом вчинення насильства щодо судді та пошкодження його мобільного телефону» подальший розгляд кримінального провадження щодо цієї особи був неможливий.

Під час вказаних подій у залі судового засідання знову були присутні інші особи, запрошені адвокатом, які нецензурно висловлювалися щодо судді, поводили себе зухвало та відмовлялися залишити зал судового засідання.

Того самого дня група невстановлених громадян увірвалася до залу судового засідання та намагалася зірвати проведення засідання. Після повідомлення за телефоном 102 до суду прибули наряд патрульної поліції та оперативна група.

Суддя Кузнецов Р. О. вважає поведінку адвоката втручанням у здійснення правосуддя, що свідчить про відверте нехтування гарантіями незалежності суддів, неповагу до представників органів судової влади, і просить Вищу раду правосуддя та Генеральну прокуратуру України розглянути вказане звернення і прийняти рішення щодо забезпечення принципу незалежності суддів та їх правового захисту під час здійснення ними професійної діяльності.

Відповідно до ст. 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», вказані повідомлення внесені до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Кривому Розі в суді сталася бійка, в результаті якої був пошкоджений телефон судді. Як повідомляється, під час судового засідання адвокат кинув стільцем у суддю, внаслідок інциденту було пошкоджено iPhone судді. Тілесних ушкоджень ні у кого не зафіксовано.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва