Продавали газ в «ДНР»: СБУ викрила двох «комерсантів»

05:00, 27 марта 2019
Зловмисників затримали у Харкові.
Продавали газ в «ДНР»: СБУ викрила двох «комерсантів»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Генпрокуратури блокували механізм фінансування терористичної організації «ДНР» через протиправні поставки зрідженого газу з РФ на тимчасово окуповані території Донбасу. Про це передає прес-служба СБУ.

У межах розпочатого кримінального провадження оперативники спецслужби встановили, що організували незаконний бізнес два уродженця Донеччини, які переїхали до Харкова. З 2014 року через підконтрольні комерційні структури вони постачали бойовикам газ через неконтрольовану ділянку кордону. Частина ввезеного палива напряму надходила незаконним збройним формуванням так званої «ДНР». З реалізованого газу ділки сплачували «податки» фейковій республіці.

Правоохоронці затримали обох зловмисників у Харкові, їм оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 258-5 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що українські військові покарали противників за постійні обстріли протитанковими керованими ракетами, накривши їх вогневу точку під Горлівкою.

Ще стало відомо, що український снайпер ліквідував ще одного проросійського бойовика на Донбасі. Відомо, що найманець був гранатометником.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді