Позов щодо заборони призначати Сергія Остапця членом ВККС: рішення суду

23:41, 6 мая 2019
Суд не вбачає підстав для задоволення поданої заяви.
Позов щодо заборони призначати Сергія Остапця членом ВККС: рішення суду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши заяву про забезпечення позову щодо заборони призначати Сергія Остапця членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів від Державної судової адміністрації України, ухвалив відмовити у її задоволенні. Про це передає офіційний сайт ОАСК.

«Наразі, судом встановлено відсутність об’єктивних доказів та пояснень, які б свідчили про існування очевидної небезпеки заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі. Окрім цього, порівнявши співвідношення прав (інтересу), про захист яких просить заявник, із наслідками вжиття заходів забезпечення позову для заінтересованих осіб, як це прямо передбачено ч. 2 статті 151 КАС України, суд не вбачає підстав для задоволення поданої заяви про забезпечення адміністративного позову.

Окрім цього, вирішуючи питання щодо даної заяви про забезпечення позову, судом було встановлено, що конкурс з добору кандидатів для призначення членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів проводився щодо вакантної посади члена ВККСУ, оскільки строк повноважень особи, яка попередньо займала таку посаду, складав 4 роки та наразі закінчився. Водночас, повноваження щодо призначення відповідних членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України є виключними дискреційними повноваженнями Голови Державної судової адміністрації України», - йдеться у повідомленні суду.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ОАСК розглянув заяву про забезпечення позову щодо добору кандидатів для обрання суддею ЄСПЛ від України.

Також ми писали, що до до Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов Віктора Януковича до Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, третя особа — Іван Ангелін.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області