«Прикриваючись рішенням Конституційного Суду України, НАЗК самоусувається від виконання своїх повноважень», – КСУ

14:45, 12 ноября 2020
Нерозуміння рішення Суду чи його свідоме неправильне трактування в результаті призводить до негативних наслідків, – КСУ.
«Прикриваючись рішенням Конституційного Суду України, НАЗК самоусувається від виконання своїх повноважень», – КСУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 12 листопада, НАЗК оприлюднило інформацію щодо начебто неможливості виконання своїх повноважень, пов’язуючи це з Рішенням Конституційного Суду України від 27.10.2020 року № 13-р/2020.

«Нещодавнє рішення Конституційного Суду України суттєво ускладнило процес аналізу фінансових звітів політичних партій. Так, НАЗК втратило право спрямовувати запити про надання інформації до підприємств та фізичних осіб, а отже й повноцінно верифікувати інформацію у звітах», – йдеться у повідомленні.

Конституційний Суд опублікував відповідь на заяву НАЗК.

«Національне агентство з питань запобігання корупції регулярно оприлюднює інформацію щодо неможливості виконання своїх повноважень, пов’язуючи це з Рішенням Конституційного Суду України від 27.10.2020 року № 13-р/2020. Цього разу зазначається, що рішення Конституційного Суду України ускладнило перевірку інформації у звітах політичних партій.

Таким чином, системно прикриваючись рішенням Конституційного Суду України, Національне агентство з питань запобігання корупції щоденно порушує законодавство у сфері боротьби з корупцією та самоусувається від виконання повноважень.

Нерозуміння рішення Суду чи його свідоме неправильне трактування в результаті призводить до негативних наслідків в цілому. Тому наголошуємо, що Конституційний Суд України за клопотанням учасника конституційного провадження, який брав участь у справі, може роз’яснити порядок виконання рішення Суду. Право на таке клопотання мають суб’єкт подання, Президент України, Голова парламенту.

Роз’яснення того, як необхідно застосовувати рішення Конституційного Суду України, зупинить його довільне тлумачення та спонукатиме Національне агентство з питань запобігання корупції нести відповідальність за свої неправомірні дії».

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Зеленський збирається «лікувати» судову систему.

У Конституційному Суді підготували проект роз’яснення щодо рішення про повноваження НАЗК.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді