КСУ розгляне справу за конституційною скаргою АТ «Державний ощадний банк України»

14:11, 9 марта 2021
Що розгляне КСУ на найближчих засіданнях: оприлюднено анонс.
КСУ розгляне справу за конституційною скаргою АТ «Державний ощадний банк України»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 10 березня о 10.00, Другий сенат Конституційного Суду України на відкритій частині пленарного засідання у формі письмового провадження розгляне справу за конституційною скаргою Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» щодо конституційності припису першого речення частини першої статті 1050 Цивільного кодексу України. Про це інформує відділ комунікацій КСУ та правового моніторингу.

У конституційній скарзі зазначено, що Акціонерне товариство «Державний ощадний банк України» (далі – Заявник/Банк) як на момент укладення кредитного договору, так і під час його виконання мало легітимні очікування на отримання відсотків за користування кредитними коштами до дня повернення кредиту.

Заявник стверджує, що застосування в остаточному судовому рішенні в його справі оспорюваного припису Цивільного кодексу України обмежило право Банку на отримання нарахованих процентів за користування позикою моментом настання терміну повернення позики, а не зарахуванням грошової суми, що позичалася, на банківський рахунок кредитора, внаслідок чого Заявника було протиправно позбавлено права власності, обмежено його право на підприємницьку діяльність, яка не заборонена законом.

У зв’язку з карантинними заходами кількість місць обмежена.

Раніше ми розповідали, що у КСУ оскаржують постанову щодо призначення Шкарлета очільником МОН.

Крім того, ми повідомляли, що у справі щодо офіційного тлумачення положень частини першої статті 105 Конституції України в аспекті можливості притягнення Президента до адміністративної відповідальності КСУ перейшов до закритої частини для ухвалення рішення.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України