Хабар у 80 тисяч доларів: ексслідчому СБУ суд збільшив розмір застави

19:35, 10 июня 2021
Суд апеляційної інстанції частково задовольнив апеляцію прокурора та збільшив розмір застави до 1,5 млн гривень.
Хабар у 80 тисяч доларів: ексслідчому СБУ суд збільшив розмір застави
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 10 червня, колегією суддів Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду розглянуто апеляційну скаргу прокурора САП на ухвалу слідчого судді ВАКС від 03.06.2021, якою до звільненого з посади слідчого СБУ, підозрюваного у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди у розмірі 80 тисяч доларів, застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із застосуванням застави у розмірі 340 тисяч гривень.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За результатами розгляду суд апеляційної інстанції частково задовольнив апеляцію прокурора та збільшив розмір застави до 1,5 млн гривень, узв’язку з чим підозрюваного взято під варту у залі суду для виконання застосованого ухвалою слідчого судді від 03.06.2021 запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

«Судово-юридична газета» писала, що 3 червня 2021 року за процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні 80 тисяч доларів неправомірної вигоди колишньому старшому слідчому в ОВС слідчого відділу Управління СБУ в Одеській області.

Так, слідством встановлено, що старший слідчий в ОВС слідчого відділу Управління СБУ в ході розслідування кримінального провадження за підозрою громадянина іноземної держави вимагав та одержав від останнього 80 тисяч доларів неправомірної вигоди за вчинення процесуальних та слідчих дій, що вплинули на пом’якшення запобіжного заходу, скасування арешту майна та банківських рахунків іноземця.

Колишньому посадовцю інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Також «Судово-юридична газета» писала, що у Києві співробітник ДСНС видавав документи пожежної безпеки за «подяку» у 70 тисяч доларів.

Додамо, що ВАКС оголосив вирок у справі судді з Волині, який погорів на хабарі у 3800 грн.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва