Відкрили найбільший в Україні зал судових засідань, фото

16:57, 7 декабря 2021
У судовому засіданні одночасно зможуть приймати участь до 50 осіб.
Відкрили найбільший в Україні зал судових засідань, фото
Джерело фото: facebook.com/bohdan.kryklyvenko
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Керівник апарату Вищого антикорупційного суду Богдан Крикливенко повідомив про відкриття нового залу судових засідань ВАКС, який забезпечує технічну можливість одночасної участі у засіданні до 50 осіб. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, це найбільший в Україні зал судових засідань.

«З початку діяльності, а особливо з початком пандемії, ВАКС зіштовхнувся із проблемою достатності площі для всіх учасників судового засідання, а їх кількість у нас часто досягає кількох десятків, тому питання забезпечення належних умов для реалізації права на справедливий суд є базовою необхідністю.

Оскільки у нас особливого вибору із приміщеннями не було, а будівництво займе об’єктивно тривалий час, ми в постійному пошуку оптимізації площ та пошуку ефективних рішень для забезпечення належних умов роботи суду.

Після кількох місяців роботи ми відкриваємо двері нового залу судових засідань ВАКС. Це найбільший зал в Україні, який забезпечує технічну можливість одночасної участі у засіданні до 50 осіб (без урахування вільних слухачів чи представників ЗМІ) зі сторін захисту та обвинувачення, із можливістю відеофіксації, трансляції в онлайн, функціональною конференц-системою управління залою, слотами для підключення через HDMI високоякісного зображення для демонстрації доказів чи будь-яких матеріалів суду.

З метою раціонального використання бюджетних коштів та наявних площ будівлі суду, ми також передбачили технічне рішення для проведення зборів суддів ВАКС, фіксації результатів голосування та протоколювання засідання у цій же залі, навіть із можливістю персонального голосування через іменні електронні картки.

P.S. Це не якийсь там кавовий апарат, це серйозна справа», — написав він.

Джерело фото: facebook.com/bohdan.kryklyvenko

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у ВАКС відтепер зможуть зчитувати цифрові документи громадян.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей