Вища рада правосуддя вирішила припинити відставку судді Ганни Білик

12:35, 8 февраля 2022
Відставку судді Ганни Білик припинили у зв’язку з набранням законної сили обвинувального вироку щодо неї за вчинення умисного злочину.
Вища рада правосуддя вирішила припинити відставку судді Ганни Білик
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя під час засідання 8 лютого 2022 року прийняла рішення про припинення відставки судді Білик Ганни Олексіївни у зв’язку з набранням законної сили обвинувального вироку щодо неї за вчинення умисного злочину.

«Білик Г.О. була звільнена з посади судді Броварського міськрайонного суду Київської області у зв’язку з поданням заяви про відставку рішенням Вищої ради правосуддя від 7 вересня 2021 року.

Відповідно до статті 145 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» однією з підстав для припинення відставки судді є набрання законної сили обвинувальним вироком щодо нього за вчинення умисного злочину.

Вироком Вищого антикорупційного суду Білик Г.О. визнано винуватою за частиною третьою статті 368 КК України та призначено покарання у вигляді шести років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади строком на три роки та з конфіскацією частини її майна. Ухвалою Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 18 січня 2022 року вирок Вищого антикорупційного суду залишено без змін. Тож у ВРП наразі наявні правові підстави для припинення відставки Білик Г.О.

Припинення відставки судді є підставою для припинення виплати щомісячного довічного грошового утримання, що було нараховано у зв’язку з відставкою. Копію рішення Ради буде направлено до Пенсійного фонду України», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВРП звільнила у відставку суддю Броварського міськрайонного суду Київської області.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber  та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду