Суд стягнув з матері школяра моральну шкоду за булінг

13:15, 3 сентября 2019
Син відповідачки штовхув другокласника, і той упав обличчям на підлогу та зламав ніс.
Суд стягнув з матері школяра моральну шкоду за булінг
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Суд частково задовольнив позов матері другокласника сільської школи до матері третьокласника про відшкодування моральної шкоди. Про це повідомляє прес-служба Волочиського райсуду Хмельницької області.

Жінка звернулася до суду цьогоріч у лютому. У позові пояснила, що в листопаді минулого року в школі син відповідачки штовхнув її сина: той упав обличчям на підлогу та зламав ніс. Хлопчик довго лікувався і не міг ходити до школи, що вплинуло на його успішність. Заподіяну їй та її сину моральну шкоду жінка оцінила в 7 тисяч гривень.

У судовому засіданні представник позивачки підтримав позовні вимоги. Відповідачка, хоч і була належним чином повідомлена, на розгляд справи не з’явилася і відзиву на позов також не подала. Тому за згодою позивача суд розглянув позов заочно.

«При визначенні розміру відшкодування моральної шкоди суд враховує конкретні обставини справи та ступінь вини заподіювача — малолітнього І., який діяв необережно під час гри, відсутність доказів щодо терміну лікування неповнолітнього К. та відомостей про кількість пропущених занять в школі та погіршення його успішності, позов підлягає задоволенню частково у сумі 4000 грн, що буде відповідати принципу розумності, виваженості та справедливості», — йдеться в рішенні суду.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Бориспільський районний суд виніс перше в Україні рішення про булінг у школі.

В Оболонському районі Києва школяра систематично кривдили однокласники, через що дитина відмовилася ходити на навчання. Суд визнав батьків кривдників винними і присудив їм виплату штрафу в розмірі 850 гривень.

Також ми писали про закони, які набули чинності з січня 2019 року, серед яких є і Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)».

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді