Суд визнав протиправною бездіяльність Міноборони: деталі

15:01, 3 сентября 2019
Міністерство не ухвалило відповідного рішення щодо розгляду рапорту потерпілого військовослужбовця.
Суд визнав протиправною бездіяльність Міноборони: деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Закарпатський окружний адміністративний суд визнав протиправною бездіяльність Міністерства оборони України та зобов’язав відомство повторно розглянути письмовий рапорт позивача щодо можливості проведення розслідування нещасного випадку під час виконання обов'язків військової служби з урахуванням правової оцінки, наданої судом у даному рішенні, та заяву від 10.10.2018 року щодо зміни причинного зв’язку захворювання, пов’язаного із проходженням військової служби.

Так, приводом для звернення у березні 2019 року позивача до суду за захистом своїх прав стала відсутність відповіді стосовно розгляду рапорту із заявою, який був надісланий до Міністерства оборони України рекомендованим листом з повідомленням про вручення ще 18.12.2018 року. 

До того ж у відповідності до «Інструкції про розслідування та облік нещасних випадків з військовослужбовцями, професійних захворювань і аварій у Збройних Силах України» рапорт потерпілого військовослужбовця повинен бути розслідуваним протягом місяця з дня його надходження.

Однак суд встановив, що ані у встановлений ч. 3 розділу ІІ зазначеної Інструкції строк, ані в ході судового розгляду даної адміністративної справи позивачем у справі жодної відповіді про результати розслідування такого нещасного випадку не отримано.

Також суд зауважив, що відповідач письмового відзиву на позовну заяву і жодних належних та допустимих доказів на адресу суду не направляв, а тому суд вважає це визнанням позову.

Наведені обставини суд розцінив як неприйняття відповідачем відповідного рішення щодо розгляду рапорту, про який зазначає позивач у позові.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала про постанову КАС ВС щодо перерахунку пенсій військовослужбовцям.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва