Суд встановив факт належності документів, що дає можливість розпоряджатися своїм майном

16:40, 4 октября 2019
Жінка звернулася до суду із заявою про встановлення факту належності правовстановлюючих документів.
Суд встановив факт належності документів, що дає можливість розпоряджатися своїм майном
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Суд встановив юридичний факт належності особі правовстановлюючого документа, а саме те, що свідоцтво про право на спадщину на частину будинку з відповідною частиною надвірних споруд та Державний акт на право власності на земельну ділянку дійсно належить заявнику. Про це повідомляє прес-служба Соснівського районного суду Черкас.

Як вказано у рішенні суду, жінка звернулася до суду із заявою про встановлення факту належності правовстановлюючих документів, посилаючись на те, що в паспорті громадянина України її ім’я вказане «Ларіса», натомість в її правовстановлюючих документах, а саме: в свідоцтві про право на спадщину на частину будинку з відповідною частиною надвірних споруд та Державному акті на право власності на земельну ділянку її ім’я зазначено як «Лариса».

У зв’язку з вказаними розбіжностями в написанні її імені в паспорті та правовстановлюючих документах, які були виявлені під час звернення до нотаріуса, у неї виникають труднощі щодо нотаріального оформлення правочинів стосовно належного їй вказаного майна.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив, що прізвище та по батькові заявника повністю збігаються, але існує розбіжність лише в написанні однієї букви імені: «Ларіса» — «Лариса».

За таких обставин, суд вважав за можливе встановити юридичний факт належності правовстановлюючих документів, що в свою чергу надасть можливість заявнику реалізувати своє право розпоряджатися належним їй нерухомим майном.

Наразі рішення не набрало законної сили, воно може бути оскаржено в апеляційному порядку до Черкаського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, як оформити свої права на отриману у спадок земельну ділянку, якщо їй не присвоєно кадастровий номер.

Крім того, на Хмельниччині брати боролися за материн спадок. Суд встановив, що жінка могла підписати заповіт і зрозуміти його зміст.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді