Видавали труп за живу людину: інцидент на російсько-українському кордоні

11:48, 24 октября 2018
Чоловік із сином намагалися провезти з Росії до України тіло своєї померлої родички. Їм інкримінують навмисне вбивство.
Видавали труп за живу людину: інцидент на російсько-українському кордоні
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Із Росії до України намагалися провезти тіло померлої жінки, видаючи її за живого пасажира. Про це повідомив спікер Держприкордонної служби України Олег Слободян на своїй сторінці у Facebook.

Повідомляється, що у вівторок, 23 жовтня, близько 17.30 на пункті пропуску «Гоптівка» в Харківській області на кордоні з РФ був затриманий автомобіль Ford з російськими номерами. За кермом знаходився громадянин Росії, його син, громадянин України, перебував у транспортному засобі в якості пасажира. На задньому сидінні авто правоохоронці виявили труп жінки. Тіло знаходилося у вертикальному положенні і було пристебнуте ременем безпеки як жива людина.

Як розповіли порушники, таким незвичним способом вони намагалися перемістити на територію України тіло своєї померлої родички з метою її поховання в Запорізькій області. В якості доказу вони надали свідоцтво про смерть від 22 жовтня, видане компетентними органами РФ.

Відзначається, що російські прикордонники із суміжного з «Гоптівкою» пункту пропуску «Нехотєєвка» «не побачили в переміщенні трупа таким способом нічого надзвичайного». Росіяни автомобіль на територію України пропустили.

Спікер Держприкордонної служби зазначив, що повідомлення про правопорушення було надіслане до поліції. Чоловіків підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ст. 115 Кримінального кодексу України (Навмисне вбивство).

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про страшну знахідку в Одесі: на узбіччі дороги поблизу кладовища був виявлений труп. Загиблий виявився жителем Закарпатської області. Скоріше всього нещасний став жертвою ДТП.

Також ми повідомляли про спробу позбутися тіла в Києві. Чоловік по-звірячому вбив друга за те, що той звинуватив його у крадіжці ноутбука. Намагаючись замести сліди, зловмисник заховав труп у підвалі гаражу, засипавши його дюбелями та заливши бетоном.

Ще раніше ми писали про труп, виявлений біля однієї зі станцій метро у Києві. За попередньою інформацією, причиною смерті стало передозування наркотиків. Особу правоохоронці встановити не змогли, оскільки у померлого не було документів.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва