Шість років прикидалася матір’ю-одиначкою: жінка має повернути державі 22 тисячі гривень

13:23, 25 октября 2018
Разом з чоловіком та сином жінка проживала в одному домі.
Шість років прикидалася матір’ю-одиначкою: жінка має повернути державі 22 тисячі гривень
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Колегія суддів Апеляційного суду Черкаської області розглянула у порядку письмового провадження апеляційну скаргу на рішення Кам’янського районного суду щодо стягнення надмірно виплачених бюджетних коштів, повідомляє прес-служба Судової влади України.

В 2011 році жінка звернулася до Управління соцзахисту і написала заяву, щоб їй призначили соціальну допомогу на дитину як матері-одиначці. Протягом наступних шести років щомісяця жінка отримувала відповідні бюджетні кошти.

Згодом стало відомо, що вона перебувала у шлюбі. Разом з чоловіком та сином жінка проживала в одному домі, який зареєстрований на нього на правах спільної часткової власності ще з 2011 року на підставі договору купівлі-продажу.

За позовом прокуратури в інтересах держави суд першої інстанції ухвалив стягнути з матері 22 297 грн, що були виплачені їй з бюджету в якості допомоги як одинокій матері за всі шість років.

Жінка не погодилась з рішенням суду першої інстанції та подала апеляційну скаргу. Проте Апеляційний суд Черкаської області залишив скаргу без задоволення, а рішення Кам’янського районного суду — без змін.

Постанова апеляційного суду набуває чинності з дня ухвали й  оскарженню в касаційному порядку не підлягає, крім випадків, передбачених п.2 ч.3 ст. 389 ЦПК України.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, як отримати допомогу при народженні дитини.

Нагадаємо, що допомога при народженні дитини надається одному з батьків дитини або опікуну, який постійно проживає разом з дитиною.

Крім того, ми писали про нові норми виїзду дитини за кордон. У другому пакеті законів передбачена можливість для батьків та матерів безперешкодно виїхати з дитиною за кордон строком до 1 місяця для відпочинку, лікування, змагань чи навчання.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва