Оприлюднили розмір платні найманцям Путіна за війну на Донбасі

23:25, 24 ноября 2018
У розпорядженні журналістів опинився контракт, який найманці російської ПВК підписували перед відправленням на Донбас.
Оприлюднили розмір платні найманцям Путіна за війну на Донбасі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У 2014-2015 роках найманці ПВК «Вагнера» перед відправкою на Донбас підписували контракт, згідно з яким, їхня щомісячна зарплата складала 80 тисяч рублів (за сьогоднішнім курсом трохи більше 33,5 тисяч гривень). Про це повідомляє російська служба ВВС.

Зазначається, що видання має у своєму розпорядженні типовий договір, який в 2014-2015 роках підписували при працевлаштуванні бійці ПВК перед відправкою на схід України. Він укладався з фірмою ТОВ «СМК» і нагадував скоріше угоду позаштатного фрілансера з редакцією, ніж контракт добровольця з військової компанією.

У ньому вказувалося, що «позаштатний співробітник приймає на себе зобов’язання збирати для організації інформацію, що не становить державної або іншої, що охороняється законодавством країни перебування, таємниці, в зонах підвищеного ризику на території Російської Федерації і за її межами».

За даними видання, у той час контракти майбутні бійці ПВК підписували на рік, документ передбачав щомісячну зарплату в 80 тисяч рублів (трохи більше 33,5 тисяч гривень), компенсацію в 300 тисяч (трохи більше 125 тисяч гривень) «в разі отримання позаштатним співробітником каліцтва чи іншого ушкодження здоров’я при виконанні ним своїх обов’язків», а також одноразову виплату 2 млн рублів (837 878 гривень) одному з родичів в разі загибелі бійця «під час виконання ним своїх обов’язків за цим договором».

При цьому, після початку військової кампанії в Сирії сума компенсацій, виплачуваних сім’ям загиблих, зросла до 5 млн рублів (трохи більше двох мільйонів гривень).

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ЗСУ завдали точного удару по позиціях бойовиків. Українські військові завдали удару в районі населеного пункту Пантелеймонівка, біля якого мінометний підрозділ російсько-окупаційних військ постійно робить провокаційні обстріли підрозділів ООС.

Також ми повідомляли, що у штабі так званого «1-го армійського корпусу ДНР» знову активно поширюються чутки про «наступ ВСУ, що наближається». За даними координатора групи «Інформаційний опір» Дмитра Тимчука, цього разу замість приазовських степів фігурують тези про плани ЗСУ «відрізати Горлівку».

Також солдати операції Об’єднаних сил на Донбасі збили черговий російський БПЛА. Засобами РЕР було виявлено безпілотний літальний апарат противника, ймовірно, типу «Орлан-10».

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді