Харківська трагедія: у справі Зайцевої з’явилися цікаві подробиці

05:00, 1 декабря 2018
Троє з 12 постраждалих у ДТП не мають майнових претензій до Зайцевої.
Харківська трагедія: у справі Зайцевої з’явилися цікаві подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В даний час майнові претензії до обвинуваченої Олени Зайцевої не мають лише троє з 12 постраждалих у ДТП. Про це повідомила прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик, передає УНН.

«У нас є 12 потерпілих – 6 родичів загиблих, 6 постраждалих. З них лише троє не мають майнових претензій, взяли ці крихти і вважають, що їм все компенсували», - зазначила вона.

За її словами, зокрема батько однієї із загиблих у резонансній ДТП Ігор Берченко неодноразово заявляв, що якби родина Зайцевої надала б допомогу його донці одразу після трагедії, її б можна було врятувати. Однак, на його думку, родина Зайцевої «схитрила» і перерахувала гроші вже після смерті його доньки, тож він відмовився від такої «допомоги» і повернув гроші. Так само вчинили ще кілька родичів жертв аварії.

При цьому, за її словами, сам Берченко вважає, що така «благодійна допомога» не може вважатися пом’якшуючою обставиною у звинуваченні Зайцевої. Таку ж думку підтвердили опитані кореспондентом УНН юристи, які вказали, що згідно із законом, пом’якшуючою обставиною на суді може вважатися повне відшкодування збитків постраждалим, однак у випадку ДТП за участю Зайцевої це неможливо.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що захист підозрюваного Дронова домагався відведення експертів, але суд прийняв рішення відмовити адвокату.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська