У структурі ДФС з’явився підрозділ, що контролюватиме трансфертне ціноутворення

19:15, 9 января 2019
Новий Департамент об’єднає фахівців із різних контролюючих органів. Завдання підрозділу — боротись з виведенням прибутків з-під оподаткування.
У структурі ДФС з’явився підрозділ, що контролюватиме трансфертне ціноутворення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У структурі Державної фіскальної служби України створено Департамент трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування, який об’єднав профільних фахівців із різних підрозділів контролюючих органів. Відповідне управління також утворено у складі Офісу великих платників податків. Про це в середу, 9 січня, повідомили в прес-службі Міністерства фінансів України.

«В управлінській вертикалі органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову та митну політику, фактично, з’явився єдиний центр координації, аналізу, контролю та розвитку питань міжнародного оподаткування як одного із пріоритетних та важливих напрямків податкового контролю в Україні», - сказав заступник Міністра фінансів Сергій Верланов.

Ця зміна дозволить досягти злагодженої та ефективної роботи підрозділів у напрямі контролю за трансфертним ціноутворенням, підвищить спроможність податківців своєчасно та якісно реагувати на виклики розмиття податкової бази та виведення прибутків з-під оподаткування, що є важливим для виконання міжнародних зобов’язань України щодо співробітництва над реалізацією Плану дій BEPS.

Передбачено, що у складі цих структур будуть діяти підрозділи, відповідальні за аналіз документації із трансфертного ціноутворення, моніторинг контрольованих операцій із врахуванням галузевої специфіки, проведення перевірок із трансфертного ціноутворення, обмін податковою інформацією, узагальнення практики міжнародного оподаткування та проведення взаємоузгоджувальних процедур із нерезидентами та контролюючими органами інших країни, міжнародне податкове співробітництво, виявлення схем агресивного податкового планування, зловживання податковими конвенціями.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про зміни до Податкового кодексу України, що набули чинності з початку 2019 року. Передбачено, що на запит ДФСУ платники податків протягом 30 календарних днів з дня отримання запиту подають документацію з трансфертного ціноутворення щодо контрольованих операцій, зазначених у запиті.

Крім того ми писали, чи доведеться українцям платити податок з депозиту. Відсотки від депозитів вважаються доходом. Українці, за законом, повинні платити податки зі своїх доходів.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді