Сепаратисти продавали зброю бандитам в Одесі: всі подробиці

08:00, 6 февраля 2019
У затриманих чоловіків також знайшли наркотики. Один із них виявився колишнім бойовиком «ДНР».
Сепаратисти продавали зброю бандитам в Одесі: всі подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Співробітники Служби безпеки України затримали в Одесі підозрюваних у торгівлі зброєю й боєприпасами. В одного з них виявили «військовий квиток», виданий так званим «Міністерством оборони ДНР». Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Оперативники встановили, що учасники групи із числа місцевих жителів реалізовували зброю клієнтам на «чорному ринку», зокрема представникам кримінальних кіл. Замовників вони підшукували через Інтернет. Задокументовані факти реалізації пістолета Макарова та ручної осколкової гранати.

Затримано трьох підозрюваних. Вилучено велику кількість патронів різного калібру, запчастин до зброї й розфасовані наркотичні речовини загальною вагою шістсот грамів.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що на Житомирщині співробітники СБУ викрили групу торгівців зброєю, які збували представникам кримінальних кіл зброю та боєприпаси, викрадені на одній із військових частин ЗСУ. При затриманні зловмисники спробували чинити збройний опір співробітникам спецслужби.

Також ми повідомляли, що слідчі ДБР викрили контрабанду зброї до України. Група осіб за змовою зі службовими особами поліції налагодила протиправний механізм переміщення вогнепальної зброї через митний кордон України в зоні діяльності Одеської митниці ДФС України.

Окрім того, слідчі ДБР затримали працівника контррозвідки СБУ та командира військової частини. Хабар у 2,5 тисяч доларів чоловіки отримали за неперешкоджання у переправленні великих партій цигарок російського виробництва із тимчасово окупованих територій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки