Арешт поліцейського у справі про побиття активістів: коментар ДБР

09:55, 13 февраля 2019
Суд заарештував правоохоронця, що відзначився вигуком «Лягай, бандеро!» під час затримання активістів.
Арешт поліцейського у справі про побиття активістів: коментар ДБР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За клопотанням слідчого ДБР Печерський суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту поліцейському Подільського управління поліції Головного управління Нацполіції м. Києва Василю Мельникову, підозрюваному у перевищенні влади або службових повноважень під час затримання громадських активістів 9 лютого у приміщенні Подільського управління поліції. Також суд призначив заставу у 115 тисяч гривень. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Слідчі ДБР просили обрати підозрюваному запобіжний захід без права внесення застави. Також суд відсторонив працівника поліції від виконання посадових обов’язків строком на 2 місяці.

Нагадаємо, працівнику Подільського управління поліції Головного управління Нацполіції м. Києва слідчі ДБР повідомили про підозру у перевищенні влади або службових повноважень, що супроводжувалося насильством (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Рішення суду прокоментувала перший заступник директора Державного бюро розслідувань Ольга Варченко.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що правоохоронцю, який затримував активістів 9 лютого біля будівлі Подільського райвідділу поліції, була вручена підозра. Слідчі ДБР підозрюють поліцейського в перевищенні службових повноважень.

Також ми повідомляли, що в мережі з’явилось відео бійки під будівлею Подільського РУВС 9 лютого. Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що справу почали розслідувати слідчі ДБР.

Окрім того, ми повідомляли, що в місті Кам’янське Дніпропетровської області ДБР затримало керівника підрозділу поліції, який систематично вимагав і отримував хабарі. Патрульний брав «данину» у місцевого таксиста, обіцяючи не заважати його роботі.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва