ДБР вручило підозру правоохоронцю, який затримував активістів

10:55, 12 февраля 2019
Працівник Подільського управління поліції ГУ НП м. Києва перевищив службові повноваження.
ДБР вручило підозру правоохоронцю, який затримував активістів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі Центрального апарату ДБР повідомили про підозру працівнику Подільського управління поліції Головного управління Нацполіції м. Києва у перевищенні влади або службових повноважень, що супроводжувалося насильством, під час затримання громадських активістів 9 лютого у приміщенні Подільського управління поліції (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України). Про це передає прес-служба Бюро.

Процесуальне керівництво кримінального провадження здійснюється Департаментом організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних справ, підслідних ДБР.

За результатами досудового розслідування встановлено, що працівник поліції, ображаючи особисту гідність одного з активістів, умисно вчинив дії, які:

– явно виходять за межі наданих йому прав та повноважень;

– супроводжувалися насильством.

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади.

У разі доведення вини, поліцейському загрожує покарання на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває. 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в місті Кам’янське Дніпропетровської області ДБР затримало керівника підрозділу поліції, який систематично вимагав і отримував хабарі. Патрульний брав «данину» у місцевого таксиста, обіцяючи не заважати його роботі.

Також ми повідомляли, що слідчі ДБР затримали колишнього співробітника концерну «Військторгсервіс», що разом зі спільником вимагав і отримав 30 тисяч доларів США від підприємця. Кошти мали бути передані службовим особам Міністерства оборони для переукладання договорів оренди 50 торгових місць в Одесі.

Крім того, слідчими теруправління Державного бюро розслідувань у Полтаві спільно зі співробітниками управління департаменту внутрішньої безпеки в Полтавській області затримано чотирьох співробітників Національної поліції, які вчинили розбійний напад на перехожого.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва