Слідчі ДБР затримали конвоїра за постачання наркотиків у місця позбавлення волі

10:13, 13 февраля 2019
У разі доведення вини особі загрожує позбавлення волі на строк від 6 до 10 років.
Слідчі ДБР затримали конвоїра за постачання наркотиків у місця позбавлення волі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідування у Полтаві за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України в Дніпропетровській області та Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції затримали начальника конвою ізолятора тимчасового тримання при спробі постачання наркотичних засобів у місця позбавлення волі, повідомляє прес-центр ДБР.

Процесуальне керівництво здійснює військова прокуратури Криворізького гарнізону Південного регіону України.

За даними слідства, начальник конвою одного з ізоляторів тимчасового тримання м. Кривий Ріг налагодив злочинний механізм постачання наркотичних засобів у місця позбавлення волі. Конвоїра затримали після того, як, перебуваючи в одному з судів міста, він передав засудженому наркотичні засоби та психотропні речовини. У свою чергу засуджений мав розповсюджувати їх на території Криворізької установи виконання покарань №3. У цьому кримінальному провадженні засуджений має статус свідка.

Слідчі готують затриманому повідомлення про підозру у незаконному збуті чи передачі наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у місця позбавлення волі ( ч.2 статті 307 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини особі загрожує позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Миргороді Полтавської області співробітники СБУ вилучили найбільшу в історії України партію метадону. Для збуту небезпечного наркотику злочинці організували мережу по всій території країни.

Також у жителя селища Борова Харківської області співробітники правоохоронних органів вилучили зброю, наркотики і боєприпаси. У своє виправдання чоловік заявив, що наркотики виготовляв для себе, а вибухонебезпечні предмети знайшов кілька років назад на городі.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді