Трагедія на Хмельниччині: жінка задушила дитину і залишила у сумці

01:00, 16 февраля 2019
Жінка народила дитину, а потім жорстоко вбила її.
Трагедія на Хмельниччині: жінка задушила дитину і залишила у сумці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

33-річну мешканку села Полонне Хмельницької області, яка вбила своє новонароджене немовля та залишила його біля вокзалу, оглянуть психіатри. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Про кричущий випадок стало відомо наприкінці минулого року. 6 грудня в порожній будівлі поблизу залізничного вокзалу в райцентрі Полонне знайшли тіло немовляти. Про жахливу знахідку поліцію повідомив 59-річний місцевий мешканець. Тіло мертвої дитини було понівечене тваринами.

Поліція розшукала жінку, яка залишила немовля поблизу вокзалу. Зловмисницею виявилася 33-річна місцева мешканка на ім’я Лариса.

Жінка народила дитину потайки в Києві, де перебувала на заробітках. Пологи відбувалися в домашніх умовах. Пуповину жінка обірвала власноруч. Факт нещодавнього народження дитини підтвердив огляд у лікаря-гінеколога. Мати задушила хлопчика та чотири дні переховувала його тіло в шафі. Після цього вона сіла на поїзд і проїхала з мертвою дитиною сотні кілометрів до міста Полонного, де й позбулася тіла поблизу вокзалу.

Правоохоронці встановили, що підозрювана вже має двоє дітей, 5 і 13 років. Жінка, за її словами, неодноразово робила аборти. Останню вагітність вона приховувала і на обліку в лікаря не перебувала.

У Реєстрі судових рішень зазначено, що тіло новонародженого мало видимі ушкодження, а саме було без нижньої третини, із ранами, характерними для укусів тварин. На шиї було туго завʼязано рушник. Тіло дитини було загорнуте в кілька рушників, пелюшки, поліетиленову скатертину та сховане в кілька поліетиленових пакетів. Експерти встановили, що дитина народилася живою, була доношеною та не мала вад розвитку. Вочевидь, жінка задушила немовля й покинула напризволяще, а вже потім тіло погризли собаки.

За словами батька Лариси, він помітив, що дочка вагітна, та на всі запитання Лариса відповідала, що просто набрала вагу.

Сама жінка свою провину повністю визнала та повідомила, що саме вона залишила новонароджену дитину на території залізничного вокзалу. На запитання журналістів, чому вона так вчинила, відповісти не змогла. Утім, стверджувала, що цю дитину дуже хотіла.

Наразі триває слідство. Мати-вбивця пробуде під домашнім арештом до березня. Поліцейські прогнозують, що жінку позбавлять батьківських прав на двох її дітей, а за вбивство третього сина їй загрожує до 8 років позбавлення волі. Крім того, слідство призначило жінці комплексну судову психолого-психіатричну експертизу.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Миколаєві горе-матір завдала 22 удари ножицями своїй дитині.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду