Обрання членів ВРП на з’їзді адвокатів: ОАСК відкрив провадження у справі

16:05, 14 марта 2019
Позивач просить суд скасувати рішення з‘їзду адвокатів України від 15 лютого.
Обрання членів ВРП на з’їзді адвокатів: ОАСК відкрив провадження у справі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справах щодо обрання делегатів на з’їзд адвокатів України, а також обрання на ньому  кандидатів на посаду членів Вищої ради правосуддя. Суд розглядатиме дані адміністративні позови за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін. Про це у четвер, 14 березня, повідомила прес-служба суду.

Зокрема, позивач просить суд визнати протиправним та скасувати Рішення Конференції адвокатів Київської області в частині обрання делегатів на з’їзд. В іншому адміністративному позові серед позовних вимог зазначено — визнати протиправним та скасувати рішення з’їзду адвокатів України в частині обрання (призначення) кандидатів на посаду членів Вищої ради правосуддя.  

Також позивач у своїх адміністративних позовах просить суд витребувати повні тексти рішень відповідної конференції та з’їзду.

Третіми особами у даних позовах зазначені Павло Гречківський, Олексій Маловацький, Євгеній Огарков, Наталя Алпатьєва, Тарас Будз.

Нагадаємо, як повідомляла «Судово-юридична газета», з’їзд адвокатів України відбувся 15 і 16 лютого. За його результатами до Вищої ради правосуддя від адвокатури обрано Павла Гречківського та Олексія Маловацького.

Пізніше стало відомо, що до Окружного адмінсуду Києва надійшли позови з вимогою скасувати рішення з’їзду адвокатів про обрання на ньому кандидатів на посади членів ВРП.

Також ми повідомляли, що 19 лютого Рівненський окружний адмінсуд призупинив дію рішення З’їзду адвокатів про відкликання члена ВККС Павла Луцюка та обрання голови КДКА Олександра Дроздова новим членом Кваліфкомісії.

15 лютого з’їзд адвокатів оголосив Павлу Луцюку недовіру, а потім проголосував за його дострокове відкликання зі складу ВККС. Питання про оголошення недовіри було внесене з голосу.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва