Звільнення члена ВККС Луцюка: суд зупинив дію рішення з’їзду адвокатів

15:43, 19 февраля 2019
Рівненський окружний адмінсуд ухвалив рішення щодо забезпечення адмінпозову.
Звільнення члена ВККС Луцюка: суд зупинив дію рішення з’їзду адвокатів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 19 лютого Рівненський окружний адміністративний суд прийняв рішення про забезпечення адмінпозову і зупинив рішення з'їзду адвокатів України про звільнення члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів Павла Луцюка, який був обраний до складу Комісії за квотою адвокатського співтовариства, а також про обрання голови Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Олександра Дроздова членом ВККС. Про це повідомляє Резонанс з посиланням на джерела в суді.

Як повідомляється, відповідне рішення ухвалила суддя Карина Недашківська.

У Рівненському окружному адміністративному суді виданню підтвердили цю інформацію, запевнивши, що незабаром судовий документ оприлюднять у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Відомо, що сьогодні 19 лютого П. Луцюк приймає участь в засіданні ВККС.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що член ВККС, представник адвокатури Павло Луцюк розповів у інтерв’ю нашому виданню, що вважає неправильними дії з’їзду адвокатів, який 15 лютого припинив його повноваження як члена Кваліфкомісії.

Нагадаємо, 15 лютого з’їзд адвокатів оголосив Павлу Луцюку недовіру, а потім проголосував за його дострокове відкликання зі складу ВККС. Цікаво, що питання про оголошення недовіри було внесене з голосу. За деякими даними, рішення з’їзду пов’язане з тривалим конфліктом між керівництвом НААУ-РАУ та Павлом Луцюком.

Також ми повідомляли, що новим представником від адвокатури у складі ВККС було обрано Олександра ДроздоваЗа його кандидатуру проголосували 172 делегати із 177, які взяли участь у голосуванні.

Окрім того, 15 лютого з’їзд адвокатів обрав Сергія Вилкова новим керівником КДКА. Посада стала вакантною після обрання попереднього очільника комісії Олександра Дроздова до ВККС.

 

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки