Кривава стрілянина на посту під Одесою: у справі з'явилися нові подробиці

23:25, 18 апреля 2019
Криваві розбірки на посту під Одесою: хто влаштував перестрілку.
Кривава стрілянина на посту під Одесою: у справі з'явилися нові подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Нічний напад на пункт зважування вантажів «Укртрансбезпеки» в Одеській області показав, що в цій системі не все добре. Одні «активісти» обороняли цей пункт, інші на них нападали, передає «Обозреватель». 

В Одеській області стався безпрецедентний випадок: кілька десятків озброєних людей напали на інспекторів держслужби «Укртрансбезпека» (вона займається контрольним зважуванням фур на трасах, щоб вантажівки не перевозили понаднормові вантажі та не розбивали дороги) і на активістів громадської організації «Український транспортний союз».

«Приблизно о 22-й годині несподівано погасли ліхтарі і в темряві з різних сторін повилазили десятки людей. Усі вони були в чорному одязі та масках. У них були травматична зброя і бити. Вони напали на нас, правда, з інспекторів ніхто не постраждав, тому що нас захистили хлопці з «Українського транспортного союзу». Били автомобілі, активістів»,  розповів головний спеціаліст одеської «Укртрансбезпеки» Вадим Опря, який саме перебував на цьому пункті.

З чим це пов'язано, Опря сказати не може. «Це перший такий напад, раніше нічого подібного не відбувалося. Могли бути конфлікти саме з водіями — деякі не хотіли надавати документи, ставати на ваги. А таке вперше. Ще були погрози по телефону нашому новому начальнику Сергію Талалу, він нещодавно на цій посаді, принциповий, сказав, що все буде за законом. Тому є незадоволені»,  вважає В. Опря.

Поліція Одеської області внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за фактом цього нападу за ст. 296 КК України (хуліганство). За їхніми даними, у результаті троє людей отримали тілесні ушкодження та доставлені до лікарні. Також пошкоджено декілька автомобілів.

Двом потерпілим у лікарні обробили рани, один з них залишився в медустанові, другий буде лікуватися амбулаторно. А ось у третього  черепно-мозкова травма і вогнепальне поранення ноги. Його стан стабільно важкий.

Правда, глава Одеської поліції Руслан Форостяк заявив, що його підлеглі не мали права вести стрілянину в темряві. А коли світло увімкнули, вони затримали декількох нападників і надали допомогу постраждалим. У поліції зараз ініційовано службове розслідування. Також Форостяк дав зрозуміти, що всі «активісти»  і ті, котрі стояли на КПП, і ті, котрі нападали  «тітушки». На його думку, йдеться про боротьбу за контроль над тіньовими схемами на ваговому комплексі між Автодором і «Укртрансбезпекою».

«Одні «тітушки» діяли на користь однієї сторони, інші таким само способом вирішили взяти контроль у свої руки і відправили інших «тітушок»,  написав Форостяк.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що Харків сколихнула нова стрілянина. Між чоловіками виникла сварка, у ході якої один з них застосував пристрій для відстрілу гумових куль.

Також ми писали, що поліцейські розстріляли автомобіль на Черкащині. Копи здійснили постріл по колесах автомобіля. Після переслідування вони затримали водія автомобіля «Рено», який порушував правила дорожнього руху.

До того ж, ми повідомляли, що у Старому Селі на Рівненщині невідомі застрелили чоловіка.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси