Харківська трагедія: у справі Зайцевої несподіваний поворот

03:00, 3 мая 2019
Адвокат Дронова домігся відкриття кримінального провадження проти судмедекспертів.
Харківська трагедія: у справі Зайцевої несподіваний поворот
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Адвокат водія Volkswagen Touareg Дронова Сергій Перепелиця домігся відкриття кримінального провадження проти експертів Харківського обласного бюро судово-медичних експертиз імені Бокаріуса.

Саме ці фахівці робили автотехнічні дослідження автомобіля Lexus, за кермом якого перебувала Олена Зайцева. Спершу правоохоронці відмовлялися відкривати провадження, але адвокат домігся цього через суд. Про це 26 квітня журналістка Тетяна Доцяк написала на власній сторінці у Facebook.

Журналістка також додала, що Геннадій Дронов планує оскаржувати рішення суду. Він вважає, що під час слідства і судового розгляду його права на захист були порушені щонайменше 12 разів. Водій «Фольксвагена» скаржиться на бездіяльність слідчого та прокурорів. Його захист вважає, що експертизи мали чимало помилок і не давали відповіді на важливі питання. На основі цих експертиз було складено обвинувальний акт і справу передано до суду.

Дронов не задоволений тим, що експертиза не встановила того, хто першим почав порушувати правила дорожнього руху — він чи Зайцева. Він також не розуміє ступінь своєї провини. Засуджений обурений тим, що експерти не дали чіткої відповіді на запитання, чи перебувала Зайцева під дією наркотиків.

Також він упевнений, що фахівці невірно вказали на який сигнал світлофора Дронов виїхав на перехрестя. Водій вимагає проведення повторних досліджень і повної оцінки доказів, просить суд визнати його невинуватим у зв’язку з відсутністю складу злочину.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що екс-адвокат Олени Зайцевої Юлія Козир повідомила, що апеляційна скарга на обвинувальний вирок, яку подала засуджена за ДТП в Харкові дівчина, може бути задоволена.

Крім того, на сайті Президента України збирають підписи під електронною петицією про помилування Геннадія ДроноваЇї підписали трохи більше 4 тисяч осіб при необхідних 25 тисячах.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва